Til hovedinnhold

Samsung Galaxy Mega 6.3 kommer til Norge

Får megamobilen plass i lommen din?

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Samsung skriver i en pressemelding at Galaxy Mega 6.3 vil komme på det norske markedet. Den uttalte målgruppen for megamobilen med 6,3-tommers skjerm er ifølge pressemeldingen: "For deg som er usikker på om nettbrett eller smarttelefon passer best til dine behov."

"Megastjernen," som Samsung kaller den, skulle ifølge de første ryktene komme i to varianter, hvor forskjellen var at den ene ville ha plass til to SIM-kort (såkalt dual-SIM). Modellen som kommer til Norge har imidlertid bare plass til ett SIM-kort.

Spill av samme låt med åtte enheter

Galaxy Mega 6.3 byr på flere funksjoner som ikke har vært standard hos Samsung tidligere. Blant annet kan du koble sammen "opp til åtte enheter trådløst," som da vil spille den samme musikken samtidig. Hvilke andre enheter som støtter denne funksjonen oppgis imidlertid ikke.

Videre får du funksjonen Sound & Shot, som tar opp et kort lydklipp til bildene du tar, for å sette stemningen. Med funksjonen S Translate oversetter mobilen muntlig og skriftlig det du sier til et annet språk, slik flere tredjepartsapper allerede gjør med varierende resultat.

Så til det store spørsmålet: Vil den få plass i lommen med 6.3 tommers skjerm? Ifølge Samsung vil den det, rent fysisk. Den temmelig store mobilen Samsung Galaxy Note II har til sammenligning en skjerm på 5,5 tommer, og hvis du har erfaring med den får du kanskje en viss idé om hvor stor Mega 6.3 er.

Øvrige funksjoner inkluderer blant annet 4G-støtte, Android 4.2 (Jelly Bean), NFC, microSD-kort inntil 64 GB (8 GB telefonminne) og et 8-megapikselkamera. Samsung Galaxy Mega 6.3 kommer i svart eller hvit. Anbefalt utsalgspris fra Samsung skal være 4 500 kroner uten subsidier. Salgsstart er månedsskiftet mai/juni.

Les også: Nå kommer Samsung Galaxy Mega og Win

(Kilder: Pressemelding)

annonse