– Apple ser etter ny sjef

Tim Cook kan bli erstattet, mener kilder Wall Street Journal har snakket med.

Aksjekursen i Apple er nesten halvert siden september i fjor, og ligger nå på rundt 390 dollar. Det er derfor stor spenning før Apple legger frem resultatet for forrige kvartal nå på tirsdag.

Les også: Apple anklages for å ha monopol

Nå spekulerer avisen Wall Street Journal i om selskapet kan være i ferd med å lete etter en ny toppsjef som kan bli med på å snu den negative utviklingen. Avisen skal ha vært i kontakt med kilder med nære forbindelser til Apples toppledelse, og kildene hevder at dette er noe selskapet ser på nå.

– Ingenting som tyder på at det skal snu

Det finnes riktignok ingen konkrete beviser på at Apple vurderer å bytte ut toppsjefen, men enkelte store aksjonærer som har solgt unna Apple-aksjer uttaler til Wall Street Journal at hvis Apple ikke jobber med å bytte ut Cook – så burde de gjøre det.

Aksjonærene avisen har snakket med er bekymret over hva som kan komme til å skje med Apple, siden det ikke er noen tegn på at den negative kursutviklingen vil snu.

Apple tjener mye penger

Men selv om aksjekursen har falt, er det ingen tvil om at Apple fortsatt tjener mye penger. Aksjekursen behøver som kjent ikke si så mye om hvor gode resultater selskapet leverer.

Analytiker Scott Kessler i S&P IQ mener Apple er en god kjøpskandidat.

– Vi forventer Apples vekst til å overgå mange selskapene de kan sammenlignes med, sier Kessler ifølge Wall Street Journal. Han tror salget av både iPhone og iPad vil fortsette å vokse fremover mot 2016.

Problemet er altså ikke at det går dårlig med Apple, men at veksten stagnerer. Skal den negative utviklingen i aksjekursen snu, er det nødvendig at Apple lanserer noen helt nyskapende produkter, eller at de på tirsdag legger frem et virkelig imponerende kvartalsresultat.

Les også: Apple ikke lenger USAs første selskap

Les også
EU etterforsker Apple
Les også
Tjener dobbelt så mye på iPhone som på Android
Les også
Apple ikke lenger USAs største selskap
Les også
Apple anklages for å ha monopol
Les også
Apples verdi stuper
Les også
Apple-sjef tjente over 2 milliarder
annonse