Til hovedinnhold

Enda flere får WiMP gratis

Norges største teleleverandør spanderer.

WiMP

Den norske musikktjenesten WiMP får nå en lukrativ avtale med Telenor. Den norske telegiganten vil snart tilby WiMP på utvalgte pakker og abonnementer til sine mobil- og bredbåndkunder – på samme måte som Chess og Netcom gjør med Spotify.

Dette innebærer at Telenor-kunder kan få gratis tilgang til den norske musikktjenesten. WiMP tilbyr 20 millioner låter for avspilling over nett, og fører i tillegg en redaksjonell profil med anbefalinger og uthevinger – spesielt av norsk musikk.

Utvider kundemassen

WiMP får flere samarbeidspartnere. Fra før har de Canal Digital.Foto: Canal Digital
Per Einar Dybvik, daglig leder i WiMP Norge.Foto: WiMP

Den nye avtalen med Telenor har en verdi på 28 millioner kroner, og føyer seg inn i rekken av ordninger som gjør WiMP tilgjengelig for en stadig bredere kundemasse.

Fra før er den norske musikktjenesten tilgjengelig for rundt 700 000 Canal Digital-kunder, og har i tillegg 350 000 betalende abonnenter i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Polen og i Nederland.

Mer stabilitet

Canal Digital er eid av Telenor, og sistnevnte var med på å starte WiMP i 2010. At telegiganten ønsker å integrere sine tjenester og sitt samarbeid på tvers av ulike ordninger og plattformer, faller naturlig. Ifølge daglig leder i WiMP Norge, Per Einar Dybvik, bidrar dette til å sikre mer stabil økonomi for selskapet:

– Vi har allerede et tett samarbeid med Telenor og nå utvider vi på en måte som vil bringe musikk og WiMP ut til et enda større publikum i hele Norge. Dette er en avtale som har stor betydning for å etablere strømming som allemannseie og sikre enda flere inntekter til musikkbransjen, sier han i en pressemelding.

Djuice-kunder først

Dagens Næringsliv skriver at avtalen gjør at WiMP kommer til å bli markedsført og solgt gjennom pakketilbud til de ulike Telenor-selskapenes 3,2 millioner kunder. De første som vil dra nytte av ordningen er Djuice-abonnenter, som får tilbud om å få WiMP med på kjøpet hvis de kjøper ekstra datakapasitet på 500 MB i måneden.

Senere utover våren vil også andre av Telenors mobil- og bredbåndkunder motta lignende tilbud. Endelige priser og tilbud er ennå ikke fastsatt.

(Kilder: Pressemelding, Dagens Næringsliv)

annonse