Microsoft Lync kommer til mobil og nettbrett

Smelter sammen Skype og Microsofts egen kommunikasjonsløsning for bedrifter.

Etter at Microsoft kjøpte Skype i 2011 har selskapet jobbet med å integrere sin egen direktemeldingstjeneste Windows Live Messenger i Skype, og planen er å fase ut Live Messenger om ikke lenge.

Microsoft har imidlertid også en kommunikasjonsløsning beregnet på bedriftsmarkedet; Lync. På konferansen Lync Conference 2013 i San Diego i USA denne uken annonserte Microsoft at de nå legger inn Skype-støtte i Lync. Dette skal være klart innen juni.

Samtidig annonserte Microsoft også at de allerede i mars kommer med Lync 2013-apper for enheter basert på Windows Phone 8 og Apple iOS. En Android-versjon vil komme i april.

Del PC-skrivebord med iPad-brukerne

"Vi har lagt til VoIP og video over IP til alle appene, og lagt inn støtte for at iPad-brukere kan vise et delt skrivebord og innhold fra applikasjoner i et Lync-møte. Vi har bygget disse appene med vanlige brukere i bakhodet, og til og med lagt inn funksjoner som bidrar til bedre batteritid på mobile enheter", skriver Microsofts Skype-sjef Tony Bates i et blogginnlegg.

Ifølge Bates er dette starten på det Microsoft kaller B2X, en måte å tenke kommunikasjon på hvor brukeren skal være i fokus – i stedet for at man skal fokusere bare på ulike oppgaver eller kommunikasjonsprotokoller.

Les også om hvordan Telenors telefoniløsninger integreres med Office 356.

(Kilde: Microsoft)

Les også
– Vi tabbet oss ut på mobiltelefoner
Les også
Telenor og Microsoft samarbeider
annonse