Til hovedinnhold

– Dette er den største oppdateringen noen gang

Google Street View har nådd en imponerende milepæl.

Google, Montasje

Googles Street View-tjeneste er et fint alternativ for dem som er interessert i å se andre land fra gatenivå, men som av ulike årsaker kan nøye seg med virtuell tilstedeværelse.

Dekker nå 50 land

Omfanget til Street View-funksjonen utvides stadig, og nå kan Google melde om at den siste oppdateringen byr på en aldri så liten milepæl for tjenesten.

To nye land er nå lagt til, noe som bringer det totale antall land du kan studere på nært hold til 50. De to nye tilskuddene er Ungarn og det mindre kjente landet Lesotho, som er en innlandsstat i det sørlige Afrika.

Dette betyr blant annet at du nå kan besøke Budapest og vandre over den berømte kjedebroen, eller beskue den kjente, gotiske parlamentsbygningen.

Stor bildeoppdatering

I tillegg til de to nye medlemmene melder Google også at Street View-dekningen i flere land er utvidet, blant annet i Polen og Romania.

Den nyeste versjonen av tjenesten inneholder også en diger bildeoppdatering. Over 560 000 kilometer med vei fordelt på 14 ulike land har nå nye, ferske bilder. Ifølge Google selv er dette den største enkeltoppdateringen av Google Street View noensinne.

Street View er tilgjengelig både via Google Earth og Google Maps, og ble startet i 2007. Den gangen dekket tjenesten kun de fem amerikanske byene San Francisco, New York, Las Vegas, Miami og Denver.

Street View kan trolig snart navigeres med håndbevegelser: Google har lagt til støtte for Leap Motion i Google Earth »

(Kilde: Google, via Engadget)

annonse