Til hovedinnhold

Fujifilm kutter i kompaktkameraer

Kameraprodusenten vil fokusere på
entusiastmodeller.

Nylig ble det kjent at Olympus ville droppe produksjonen av enkle kompaktkameraer. Nå annonserer konkurrent Fujifilm at de akter å følge i samme retning.

Ifølge sjefen for Fujifilms optikk- og bildeprodukter, Hiroshi Tanaka, er profittmarginene på de enkleste kameraene for små og derfor skal de droppes fra porteføljen.

Slås sammen

Entusiastmodellen Fujifilm X100S.

I et intervju med avisen Nikkei forrige uke, forklarer Tanaka at planen fremover er å samkjøre digitalkameraproduksjonen med optikkproduksjonen, noe de håper vil kutte anskaffelseskostnader med rundt 10 prosent.

Fujifilm ønsker nå å fokusere på entusiastkameraene isteden. Til AP uttaler Adrian Clarke, sjef for Fujifilm Europa, at selskapet er overveldet av den positive mottakelsen modeller som X-E1, X100S og X20, som du ser i toppen av artikkelen, har fått blant fotografer.

– Selv om vi liker kompaktmarkedet er det fantastisk for Fujifilm å komme tilbake til «ekte» fotografering, sier Clarke.

Målet er å få tallene fra kameraproduksjonen over i svart innen slutten av dette finansåret, det vil si innen mars 2014. Om kompaktkamerakuttene også vil innebære kutt i antall ansatte har Fujifilm ennå ikke uttalt seg om.

Inspirerende entusiast

Vi hadde nylig Fujifilm X100S innom testbenken og tester Anton var svært så begeistret. Blant annet skrev han:

«Det var en følelse som slo meg mer enn noe annet da jeg var på veteranbusstreff i Lærdal: Du blir faktisk inspirert av dette kameraet. Blir du en bedre fotograf? Ikke med en gang, men inspirasjon er det viktigste drivkraften bak forbedringer. Slik sett fungerer X100S veldig godt.»

Les hele testen av Fujifilm FinePix X100S her »

(Kilde: amateurphotographer.co.uk)

annonse