Til hovedinnhold

Samsung: OLED er ikke en del av vår TV-fremtid

Selskapets mektigste TV-mann bedyrer at de heller satser på kvanteprikker.

Samsung

I et intervju med den koreanske avisen Korea Herald forteller Samsungs TV-sjef, Kim Hyun-seok, at OLED ikke er en del av fremtidssatsingen til Samsung.

Dermed setter han en foreløbig stopper for ryktene om at Samsung har konkrete planer om å lage TV-er med OLED-teknologi. Selskapet lagde sin første fungerende OLED-TV allerede i 2012, men denne prototypen skulle senere vise seg å ikke komme i produksjon.

– Jeg har alltid sagt at det vil ta rundt to til tre år å evaluere OLED-TV-er. Nå som det har skjedd liten fremgang med tanke på problematisk produksjon og høye produksjonskostnader siden 2013, vil jeg ikke si at OLED er en del av vår fremtidsretning, forteller Hyun-seok.

Mer tro på kvanteprikker

Samsung tapte på mange måter den første runden om OLED-teknologien til LG, som klarte å løse produksjonsproblemene på sine paneler. Samsung-sjefen er dog ikke sikker på at OLED vil være ledende i fremtiden.

– Det er også trolig at ny teknologi som kvanteprikker kan utvikle seg raskere enn OLED, poengterer Hyun-seok.

Hva han konkret mener med dette er litt søkt, ettersom kvanteprikker i seg selv ikke er en skjermteknologi. Dog sikter han nok til disse i kombinasjon med LCD-teknologi. Samsung tok i bruk kvanteprikker på sine SUHD-paneler i fjor, en teknologi som også blir å finne i en rekke av årets TV-modeller.

Samsung velger også å fortsette med kurvede TV-er, en formfaktor som resten av produsentene nå er i ferd med å gi opp.

Vil beholde TV-tronen

De ti siste årene har Samsung tronet øverst som den største TV-produsenten i verden – selv om kinesiske konkurrenter spiser seg sakte, men sikkert innpå ledelsen til selskapet.

Det at Samsung ikke velger å satse på OLED, virker ikke bekymre Hyun-seok nevneverdig.

– Fra og med i år vil kvanteprikke-TV-ene våre lanseres globalt. Vi vil forbli den største TV-produsenten for ellevte år på rad, forklarer Hyun-seok.

OLED-skjermer til kommende iPhone-modeller?

Selv om Samsung ikke lager TV-er som har OLED-paneler, er ikke teknologien ukjent for selskapet. De lager nemlig enorme mengder OLED-skjermer til blant annet sine egne Galaxy-mobiler.

Her ryktes det også at Samsung har inngått en avtale med sin rival Apple om å lage skjermer til fremtidige iPhone-telefoner. Her skal Apple angivelig allerede ha bestilt 100 millioner OLED-paneler til 2017-utgaven av den populære telefonen til selskapet.

En av telefonene som her OLED-skjerm er Galaxy S7 Edge:
Les hvorfor nettopp denne er markedets beste telefon i øyeblikket »

(Kilde: Korea Herald)

annonse