Nyhet

Slik laster du ned og prøver iOS 11 selv

Men operativsystemet er fortsatt i beta.

Apples utviklerkonferanse tidligere denne måneden avslørte selskap en helt ny versjon av deres mobile operativsystemet. Navnet var som forventet iOS 11, og har med seg en drøss av forbedringer fra iOS 10 – spesielt for iPad-brukere.

iOS 11 slippes ikke offisielt før til høsten, men betaversjonen er sluppet offentlig i dag. Utviklere har hatt tilgang til den i et par uker allerede, men nå slippes den med et par forbedringer for resten av Apples nysgjerrige kunder.

Slik laster du ned og prøver iOS 11

For å prøve iOS 11 selv er du nødt til å gå igjennom et par steg, og klargjøre iOS-enheten(e) du har lyst til å laste ned operativsystemet på.

  • Gå til beta.apple.com/sp/betaprogram/
  • Bruk Apple ID-en din til å koble deg til, og meld deg på til Apples betaprogram
  • Så fort du er registrert vil du kunne velge mellom tre forskjellige beta-tilganger: MacOS High Sierra, iOS 11 og tvOS 11. I første runde er det bare iOS 11 og tvOS 11 som er tilgjengelig for norske brukere – MacOS High Sierra kommer snart
  • Bestem deg for hvilken iOS-enhet du vil laste ned det nye operativsystemet på, og følg stegene på Apples nettside

NB: iOS 11 slippes ikke offisielt før i september, og programvaren er fortsatt ikke stabil. Hvis du velger å laste ned og installere iOS 11 skjer det på eget ansvar, og du vil trolig sitte med en enhet som har litt dårligere batteritid, oppfører seg litt rart til tider og kanskje går litt tregere. Til gjengjeld får du en haug av nye funksjoner å leke deg med, men det skjer på eget ansvar.

Størst endringer for iPad-brukere

Det nye operativsystemet kommer som vanlig med en drøss av forskjellige forbedringer fra tidligere versjoner. Det inkluderer et helt nytt kontrollsenter, bedre kamera (ja, vi har testet), en kjempestor overhaling av App Store, Airplay 2 og så videre.

Men den største endringen skjer på iPad-plattformen, hvor iPad Pro-brukere plutselig får forvandlet sine nyttige nettbrett til fullverdige arbeidsmaskiner. Med fullverdig multitasking, dra-og-slipp-filoverføring fra én app til en annen, og et ny måte å holde filene dine organisert på.

Det er ventet at iOS 11 slippes omtrent på samme tidspunkt som årets oppdatering av iPhone-serie, altså rundt september/oktober. Ettersom det er 10 år siden den første iPhonen kom, er det ventet at Apple vil slippe både en jubileumsmobil i tillegg til den "vanlige" iPhone 7S og iPhone 7S Plus-oppgraderingen.

Les alle ryktene vår om den kommende iPhone her »

Les også
Nytt bilde viser angivelig baksiden på nye iPhone – avslører en TouchID-sensor
Les også
Hva er det Apple driver med nå?
Les også
Her er 11 ting du kan glede deg til i iOS 11
annonse