Til hovedinnhold

Opprør i Uber – toppsjefen trekker seg

Dramatiske dager hos den kontroversielle taxitjenesten.

Wikipedia

Uber har som kjent støtt på mange problemer med myndighetene i flere av landene hvor tjenesten har forsøkt å etablere seg, men også innad i selskapet har det vært mye turbulens. Nå har problemene i selskapet fått et dramatisk utfall, for som avisen New York Times melder har selveste grunnleggeren og toppsjefen gått av.

Travis Kalanick trakk seg som Uber-toppsjef etter det som skal ha artet seg som et opprør blant aksjonærene i selskapet, bekreftet kilder med kjennskap til saken overfor New York Times.

Krevde Kalanicks avgang

Fem av de største aksjonærene i selskapet skal ha krevd Kalanicks avgang med umiddelbar virkning med den begrunnelse at selskapet har behov for ny ledelse. Etter intense diskusjoner med aksjonærene skal Kalanick har gått med på å trekke seg som sjef. Han fortsetter som styremedlem.

Travis Kalanick ble filmet under en heftig krangel med en av sine egne sjåfører tidligere i år, noe som heller ikke bidro til positiv PR for toppsjefen.
Bloomberg/YouTube

– Jeg elsker Uber mer enn noe annet, og i denne vanskelige tiden i mitt personlige liv har jeg akseptert investorenes ønske om fratredelse slik at Uber kan gå tilbake til å bygge virksomheten videre i stedet for å bli distrahert av en annen kamp, sa Kalanick i en uttalelse.

Travis Kalanick har vært under stort press den siste tiden på grunn av et antall skandaler i selskapet. Tidligere i år ble Uber etterforsket for seksuell trakassering på arbeidsplassen, og selskapet har også blitt saksøkt for tyveri av intellektuell eiendom.

Sistnevnte sak handlet om at Uber ansatte en tidligere Google-ingeniør til å jobbe med selvkjørende bilteknologi. Denne personen ble anklaget for å urettmessig ha tatt med seg Google-teknologi over til Uber da han ble ansatt i selskapet.

Flere eksempler på misnøye med arbeidsforholdene i Uber har også kommet frem den siste tiden. I mars i år meldte vi om en heftig konfrontasjon mellom en misfornøyd Uber-sjåfør og Travis Kalanick selv, som ble filmet av sjåføren i hemmelighet og lagt ut på nettet.

Uber har store planer for fremtiden: Her er selskapets flyvende taxier »

annonse