Til hovedinnhold

Her er Asus' ville skjerm med 4K 144Hz-panel

Ja takk, begge deler! Det er nemlig det du får med ROG Swift PG27UQ.

Asus

Oppdatert 6. januar klokken 21:30 med offisielt bilde av skjermen, som nå er bekreftet fra Asus. Saken ble opprinnelig bygget på en lekket pressemelding uten bilde.

Markedet for spillskjermer er inne i en renessanse for tiden, der det pumpes ut skjermer med lynraske og høyoppløste paneler som aldri før. Godt er det, etter at vi i det som virket som en evighet stod bom fast med kjipe Full HD-skjermer med 60-120Hz-paneler.

En av aktørene som har gjort seg spesielt bemerket med solide spillskjermer er Asus og deres ROG Swift-satsning. Nå har selskapet annonsert det som kan komme til å bli årets skjermnyhet for mange.

4K-oppløsning med 144Hz-panel

Vi snakker nemlig om Asus ROG Swift PG27UQ, en 27-tommers skjerm som bygger videre på det beste fra PG279Q og PG27AQ med sine henholdsvis lynraske 1440p 165Hz- og høyoppløste 4K 60Hz-paneler.

PG27UQ vil ifølge pressemeldingen komme med et 4K 144Hz-panel.

Skjermen det er snakk om er trolig de endelige versjonen av prototypemodellen vi kikket på under fjorårets Computex-messe.

Asus viste frem verdens første 4K 144 Hz-skjerm under fjorårets Computex-messe. Nå er det nok denne som nærmer seg lansering under navnet ROG Swift PG27UQ og et piffet opp design.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Som tidligere er panelet selvsagt av IPS-typen, og på plass vil også støtte for HDR, DCI-P3-fargerommet samt Nvidias G-Sync-teknologi være. Ifølge Asus kan IPS-panelet lokaldimmes over 384 ulike soner for bedre kontrast, mens kvanteprikker sørger for høyere lysstyrke.

Både fargegjengivelse og silkemyk bildeflyt bør dermed være sikret.

Se hvilke spillskjermer vi anbefaler akkurat nå »

Komprimissløs, men garantert kostbar

Så er det altså mulig å gjøre som Ole Brumm – å si ja takk, begge deler! Herligheten kommer nok imidlertid til å bli priset for hva den er, en toppspesifisert skjerm som ser ut til å ta få snarveier. Men, det er som kjent ikke noe som heter «gratis lunch», så det er bare å begynne å spare. Selv om spesifikasjonene nå er ute er det ikke kjent når skjermen ankommer butikken ennå. Det gir deg litt tid til å mate bankkontoen og forberede deg på å se pengene renne ut igjen.

Skjermen kommer med to DisplayPort 1.4-utganger og en utgang for HDMI 2.0. Skjermkortet ditt bør støtte DisplayPort 1.4 for å låse opp potensiale som bor i skjermen. Ettersom vi vet at selv «verstingkortet» GTX 1080 alene ikke klarer mer enn omtrent 55 til 90 FPS i 4K-oppløsning kan det være et SLI-oppsett er tingen å kikke på her.

Sjekk våre anbefalte Asus-skjermer her:
Asus ROG Swift PG279Q »
Asus ROG Swift PG27AQ »

(Kilde: Pressemelding)

annonse