Tek.no

Nyhet

Lenovo mener dette kan være fremtidens bærbare PC

Lenovo leker med idéen om PC-er som kan «brettes» sammen.

Lenovo/YouTube
23 Juni 2017 10:00

Vi har allerede sett mange prototypeprodukter med ekstra fleksible skjermer som kan foldes sammen, både innen TV-er og mobiler. Nå har de sammenrullbare skjermene også inntatt PC-ene, i alle fall på konseptplanet.

Den kinesiske PC-produsenten Lenovo avholdt nemlig nylig sitt Lenovo Transform- arrangement hvor de blant annet viste frem en bærbar PC hvor de tradisjonelle hengslene er byttet ut med en svært bøyelig skjerm som kan foldes sammen.

PC-en, som altså kun ble vist frem i form av et konseptbilde, ble presentert som en mulig, fremtidig ThinkPad-maskin. Detaljene var knappe, men Lenovo ser blant annet for seg at maskinen i tillegg til ny skjermteknologi vil bestå av helt nye materialer og «alltid» være tilkoblet, hva nå enn det betyr.

Har vist frem bøyelige skjermer før

Lenovo har vist andre fleksible prototyper tidligere, for eksempel dette nettbrettet som kan foldes sammen til en mobil.
Lenovo/YouTube

Ifølge den noe vage presentasjonen skal maskinen også by på nye former for interaksjon i form av nye måter å kombinere talekommandoer og skriving på skjermen på.

Lenovo ser også for seg at maskinen skal være i stand til å «forutsi» fremtidige begivenheter, som reiser, oppgaver og møter, men hva selskapet legger i dette er heller ikke klart. Selskapet benyttet begrepet «personliggjøring» i presentasjonen, som kan indikere at de har en form for assistenttjeneste på gang.

Når det gjelder den fleksible skjermteknologien er dette noe Lenovo allerede har vist frem i form av et prototypenettbrett med svært fleksibel skjerm som kan foldes sammen til en mobiltelefon på midten og en slags mobil du kan brette rundt håndleddet omtrent som et armbåndsur.

Hele Lenovo Transform-presentasjonen, som primært var rettet mot næringslivet, kan du se under. Presentasjonen av PC-en med den bøyelige skjermen starter på 2:21:00.

Lenovo har endelig lansert en potent spillbærbar »

Les også
Lenovo kommer endelig med en skikkelig kraftig spillbærbar
Les også
Lenovo Legion Y520: En av de billigste spillbærbare du får i dag
Les også
Lenovo sier dette produktet tilhører en helt ny kategori
Les også
Lenovo med mobil du kan brette rundt håndleddet
annonse

Les også