Nyhet

Snart trenger du bare å søke etter en app for å kunne installere den

Ny funksjon som skal gjøre app-kjøpene enda enklere.

Å installere nye applikasjoner er allerede en relativt smal sak som kan gjøres i en håndvending, men nå ser det ut til at Google har tenkt å gjøre prosessen enda mer effektiv når det gjelder Android-apper. Det melder Android Police.

Mange mobilbrukere har nemlig oppdaget at det nå går an å installere apper direkte fra Googles søkefunksjon, uten å gå veien om Google Play-butikken.

Gjelder bare Google-appen

Det hele fungerer ved at apper man søker etter i Google vil dukke opp med en installasjonsknapp som tar deg rett til tillatelsesvinduet, akkurat som i Google Play, før man altså kan velge å installere appen.

Den nye funksjonen gjør det tilsynelatende unødvendig å gå via Google Play.

Den nye funksjonen skal altså bare gjelde dersom man bruker Google-appen i Android, og hittil har den bare dukket opp sporadisk hos et antall brukere. Det ser med andre ord ut til at funksjonen fremdeles testes, og har ennå ikke fått en bred lansering.

Ikke offisielt kunngjort

Google skal heller ikke ha kommet med noen offisielle kunngjøringer av den nye funksjonen ennå. Ifølge noen brukere skal den ha dukket opp allerede for rundt én måned siden, og har først i det siste blitt tilgjengelig hos et større antall brukere.

Det er uvisst om Google har tenkt å kunngjøre den nye funksjonen, eller om den i det hele tatt skal lanseres bredt. Nettstedet The Verge kontaktet Google om saken, men fikk ingen svar. Inntil videre er det nok dermed bare å sjekke om det fungerer på din egen mobil.

Googles apper utvikles stadig: Nå kan Google Maps forutsi hvor du skal kjøre på egen hånd »

Les også
Google-appen på mobil har fått sin egen «personlige» nyhetsstrøm
Les også
Nå får Android nytt varslingssystem
Les også
Denne lar deg telle kaloriene i maten med mobilen
Les også
Googles nye app vet hvor du skal, selv om du ikke sier noe
Les også
Slik ser Apple Music ut på Android
annonse