Til hovedinnhold

Så mye koster iPhone 7 egentlig

Noen har regnet på hva det koster Apple å produsere det nye flaggskipet.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

I mars i år meldte vi at markedsforskningsselskapet IHS hadde plukket fra hverandre Galaxy S7 for å komme til bunns i hva telefonen egentlig koster. Nå melder IHS i en pressemelding at de har gjort det samme med erkekonkurrenten iPhone 7.

Selskapet tok for seg 32 GB-utgaven av Apple nye flaggskip, og kanskje ikke helt overraskende er det ingen tvil om at profittmarginen på telefonen er markant.

1866 kroner å lage

IHS kom frem til at en iPhone 7 koster 219,80 amerikanske dollar i komponentkostnader. Om man legger på produksjonskostnadene havner prisen på 224,80 dollar, som tilsvarer cirka 1866 norske kroner med dagens kurs.

IHS demonterte iPhone 7 og gikk grundig gjennom alle komponentene for å finne totalprisen.
IHS

I USA har 32 GB-utgaven av iPhone en pris på 649 dollar, som betyr at differensen mellom produksjonskostnader og salgspris er på 424 dollar, eller cirka 3520 norske kroner. Det er viktig å merke seg at kostnader knyttet til forskning og utvikling ikke er tatt høyde for i beregningen til IHS, og disse utgiftene er betydelige.

Omtrent samme differanse som Galaxy S7

IHS merket seg at utgiftene til komponenter var vesentlig høyere enn på iPhone 6s, som selskapet tok en titt på i fjor. Apple skal ha brukt 36,89 dollar, cirka 306 kroner, mer på iPhone 7-komponentene enn på iPhone 6s-delene.

Til sammenligning kom IHS i mars frem til at konkurrenten Galaxy S7 kostet 255 dollar å lage, cirka 2170 norske kroner. Med en amerikansk pris på 670 dollar, 5700 kroner, er differansen på 3530 kroner, altså mer eller mindre nøyaktig det samme, med forbehold om at prisene har endret seg noe.

Har du opplevd at iPhone 7 lager rare lyder? Da er du i så fall ikke alene, viser det seg »

(Via ZDNet)

annonse