USA manipulerer Facebook

USA manipulerer sosiale nettsteder som Facebook og Twitter. Hensikten skal være å spre amerikansk propaganda, og skape et mottrekk mot ekstrem ideologi, melder den britiske avisen The Guardian.

Det amerikanske forsvaret driver med utvikling av såkalt Sockpuppet-programvare som skal brukes til å opprette falsk identitet på sosiale nettsteder. Meningen er at de falske brukerne skal kunne påvirke diskusjoner på nettstedene, men det er ekte personer som står bak selve meldingene.

Det er en av hovedkommandoene i det amerikanske forsvarsdepartementet, nemlig Centcom, som utvikler tjenesten «online persona management service», en tjeneste som gir tjenestepersonell i det amerikanske forsvaret i oppdrag å kontrollere falske identitetene på sosiale nettsteder. Oppdragspersonene skal kunne legge inn meldinger i Facebook, blogger, Twitter, pratekaneler, og andre, når det trengs.

Kritikerne sammenligner dette prosjektet med internettkontroll som kineserne holder på med. Prosjektet kan medføre at flere nasjoner, bedrifter og selskaper kan finne på å gjøre det samme, sier kritikerne.

– Ingen av diskusjonene kommer til å pågå på engelsk språk, fordi vi mener det er upassende å bruke teknologien mot amerikanere. Språk som er aktuelle for dette prosjektet er arabisk, farsi (persisk), urdu og pashto (afghansk), sier talsmann for Centcom, Bill Speaks.

(Kilde: Guardian)

Les også
Twitter lar seg sensurere
Les også
Al Gore vil ha Twitter- og Facebook-kontoen din
Les også
Lærere kan straffes for å bli Facebook-venn med elevene
Les også
– Anonymous skal knuse Facebook
Les også
– Derfor blir Google+ en suksess
Les også
– Internett er vilt og anarkistisk
Les også
– Facebook er en skremmende spionmaskin
Les også
Twitter eksploderte etter bin Laden-død
Les også
Slik stjal vi Linns identitet
Les også
Datamaskinen avslører hvor du er
Les også
Dette trikset hater nettbransjen
Les også
Facebook ser hva du prater om
Les også
Bedre Facebook på billigmobiler
Les også
Blir søkkrike av å spamme deg
Les også
Finner sine ofre på Facebook
Les også
Flere vil fjerne pinlige nettbilder
Les også
Facebook utleverer deg i retten
Les også
Facebook vil gi bort mobilnummeret ditt
annonse