Tek.no

Nyhet

Adobe slipper Creative Suite 5.5

11 Apr 2011 19:57

I dag har Adobe lansert en oppdatert versjon av sine programmer i pakken Creative Suite. CS5.5 er en oppdatering av CS5, som ble sluppet på markedet for ganske nøyaktig ett år siden, 12 april 2010.

Vanligvis oppgraderer Adobe CS-pakkene sine i hele tall, slik at man har forventet at det var versjon 6 som ville bli sluppet. Det ser imidlertid ut som om Adobe har startet å lansere mellomversjoner for å holde tritt med utviklingen i markedet.

Les også CS5 lanseres 12. april

Som Adobe påpeker i sin pressemelding har utviklingen av mobile plattformer og nettbrett ekspandert. Dette er i ferd med å skape helt nye forutsetninger for hvordan man distribuerer og tar til seg medieinnhold, noe som også gjenspeiles i den nye CS-pakken. Av pressemeldingen fremgår det også en ny strategi av lanseringer av CS-pakker, hvor det i fremtiden vil bli sluppet nye store oppdateringer hvert andre år. Det vil også bli sluppet mellomoppdateringer, slik som CS5.5, hvert år for alltid å være oppdatert på det som skjer i utviklingen.

I CS5.5 har Adobe implementert en rekke nye muligheter for Flash, HTML5, video, mobile applikasjoner og nettbrett. En rekke nye funksjoner og verktøy innen HTML5 og Flash er på plass, og Adobe nevner også at det skal være enklere å jobbe med utviklingen av mobilapplikasjoner til Android, BlackBerry, Apples iOS og andre mobile plattformer.

Les også Opppdateringer fra Adobe

Apples operativsystem for mobile enheter har ikke støtte for Flash, og Apples sjef Steve Jobs har selv vært ute og delt sine meninger om standarden. Nå ser det iallefall ut som om Adobe vil møtes på halvveien, og gi utviklere muligheten til å velge den plattformen de selv ønsker å programmere på.

En annen spennende nyhet ved Adobe CS5.5 er en ny abonnementsløsning, som lar brukeren betale en fast månedspris for produktene, istedenfor å kjøpe pakken. Adobes CS-pakker er kjent for å koste mye penger, og CS5 hadde en veiledende pris på 8 112,50 norske kroner.

Nå kan man altså leie de programmene man trenger, og prisen for f. eks tilgang til Adobe Photoshop vil koste 290 kroner i måneden for engelsk versjon, eller 320 kroner i måneden for norsk versjon. Adobe Design Premium koster 730 kroner i måneden, og hvis du vil ha hele pakka med Adobe CS 5.5 Master Collection koster det deg 1190 kroner i måneden. Man kan velge enten årsabonnement eller månedsabonnement.

Les også Photoshop CS5 er lansert

Man kan selvfølgelig også velge den gamle løsningen hvor man kjøper produktene på vanlig måte.

  • Veiledende pris på de nye pakkene er:
  • CS5.5 Master Collection er 23790 kroner
  • CS5.5 Design Premium er 15590 kroner
  • CS5.5 Web Premium er 14770 kroner
  • CS5.5 Design Standard er 10660 norske kroner.

Alle prisene er inkludert moms, og man kan også oppgradere og kjøpe pakker med flere lisenser, slik man har hatt muligheten til tidligere. Adobe Creative Suite 5.5 skal i følge Adobe være klar til levering i midten av mai.

Les også
Adobe fikser alvorlig bug
Les også
Oppdateringer fra Adobe
Les også
Skjerm som simulerer fargeblindhet
Les også
Adobe tilbake til start
Les også
CS5 lanseres 12. april
Les også
RAW – det digitale negativ
annonse