Til hovedinnhold

Sjekk ut den første 3D-printede bikinien

Objekter skrevet ut med 3D-printer er blitt umåtelig populære i det siste, og noe av det nyeste innen dette feltet er 3D-printede bikinier. Tidligere har vi sett 3D-printere gi oss gitarer, husnøkler, sko og gourmetmåltider, og nå har altså turen kommet til kvinnenes strandantrekk.

Bikinien på bildene blir kalt N12 og er verdens første brukbare 3D-printede bikini. Designet består av små plater som holdes sammen av fjærer, og designerne vil bruke skanninger av kvinnekropper for å få bikiniene til å passe perfekt.

Hi-tech bikini

Bikinien er designet av Jenna Fizel og Mary Haung fra Continuum Fashion. Mye teknologi er lagt inn i designen til bikinen, og Haung har følgende å fortelle:

– Tusenvis av sirkulære plater er koblet sammen med tynne fjærer, og sammen lager de et nytt materiale som beholder formen i tillegg til å være fleksibelt.

– Utformingen til det sirkulære mønsteret ble til gjennom en egendefinert kode som plasserer sirklene i henhold til krumningen av overflaten. På denne måten stammer det estetiske designet helt fra det strukturelle designet.

Algoritmen skal perfeksjoneres

Hensikten med det sirkulære mønsteret er å gjøre materialet tilpasset enhver kurve og flate i ulike størrelser.

Designet er ikke helt tilpasset individuelt nivå ennå, men algoritmen bak designet skal bli perfeksjonert slik at hver 3D-bikini kan passe hver bruker perfekt.

Prisen er ennå ikke helt avklart, men Reghardware spekulerer i at prisen kan komme på så mye som 80 pund, eller over 700 kroner – basert på hva de forskjellige delene koster separat.

(Kilder: Gizmodo, Reghardware)

annonse