Til hovedinnhold

Sjekk ut den gjennomsiktige TV-en

Kinesiske Haier viste spennende modell på IFA 2011.

På IFA 2011-messen i Berlin viste det kinesiske selskapet Haier frem en 22 tommer stor, slank og gjennomsiktig LCD-TV med en skjermoppløsning på 1650 x 1050 piksler.

Gjennomsiktige TV-er er ikke noen ny teknologi, men at en prototype dukker opp fra Haier, som opprinnelig er en hvitevareprodusent, er spennende. Selskapet har vist seg å være overraskende innovativt, og de har blant annet vist frem tankestyrt fjernkontroll ved årets IFA-messe.

Lansering allerede neste år

Det som er kanskje enda mer overraskende, er at Haier planlegger å lansere denne TV-en i Kina så tidlig som midten av 2012. Produktet skal foreløpig ikke bli lansert i andre land, og noen prisantydning er ennå ikke kjent.

Hva man skal bruke en slik gjennomsiktig TV til er vanskelig å si. Ut i fra Haiers presentasjon å dømme, vil det være opp til forbrukere og selskaper selv å bestemme hva potensielle bruksområder skal være. Dette kan for eksempel være å integrere TV-skjermer med butikkvinduer og så videre.

Den gjennomsiktige TV-en blir kalt "Transparent Organic TV" og sies å ha OLED-skjerm, men ifølge FlatpanelsDK består skjermen kun av LCD-teknologi.

Se en video av TV-en på IFA 2011 her:

(Kilde: Digital Versus)

annonse