Tek.no

Nyhet

Kinospill kommer for fullt

27 Feb 2007 15:24

Kinoene verden over klager over at de har problemer med å konkurrere med film i hjemmet. Stadig flere ser heller en DVD på flatskjermen i stua.
Derfor er kinoeierne blitt tvunget til å tenke ut nye konsepter for kinosalen. Noe det kommer stadig mer av er kinospill, hvor man kan dele spillopplevelsen med andre.

Store investeringer

At man bruker kinosalen til å samle spillentuasiaster er ikke noen helt ny idé. Det har vært enkelte tiltak med kinospilling i mange år i for eksempel i USA.
Det nye nå er at dette ikke bare er et lite nisje-prosjekt som finnes i en og annen storby. Kinospill er på vei inn i de fleste europeiske storbyene.
I Spania satses det ifølge International Herald Tribune store penger på å teste ut passende spillsystemer. Kinosalen er jo allerede svært godt tilrettelagt med skikkelige lydanlegg. I tillegg kreves det egen skjerm og en spillkontroll i hvert sete.

Snart til Norge?
Kinoen Cinegames i Madrid satser stort på kinospill, og kan by på mer avanserte effekter som vibrerende seter, lyseffekter og tåke i salen.
Siden dette er i en tidlig startfase, selges foreløpig billettene til kun 3 Euro (25 kroner), for å modne markedet. Tilbudet har foreløpig vært ganske populært, spesielt i helgene.
Hvis dette blir en suksess, ønsker spanske Yelmo Cineplex å selge kinosystemer til hele Europa og Nord-Amerika. Så da står kanskje Norge snart for tur.

annonse