Tek.no

Nyhet

Her er aprilmobilene:

1 Apr 2011 10:52

Mange av mobilene som vises frem for første gang på de store messene tidlig på året kommer i butikk på vårparten. I år er intet unntak.

Både HTC Desire S, Sony Ericsson Xperia PLAY og Samsung Galaxy S II fikk vi leke oss med på Mobile World Congress i Barcelona, og disse er også høydepunktene blant de mobilene som kommer til Norge i april.

I tillegg finner vi to Xperia-er til, samt en enklere Galaxy-modell.

Samsung utvider Galaxy-familien

Samsung Galaxy S II i9100

Vi lot oss imponere av den første Samsung Galaxy S, som var den råeste Android-mobilen på markedet da den ble lansert i fjor sommer. Nå er oppfølgeren klar, og Galaxy S II byr på en rekke forbedringer. Med Super Amoled Plus-teknologi i skjermen skal strømforbruket reduseres, i tillegg til at kontrast og fargenivå forbedres. Galaxy S II skal også være betraktelig raskere enn forgjengeren.

Vi kikket på Samsungs nye toppmodell på Mobile World Congress, der vi blant annet så nærmere på menysystemet og testet NFC-teknologien som mobilen støtter.

SNIKTITT: Slik er Samsungs nye flaggskip

Sjekk hvor mye du må ut med for en Samsung Galaxy S II

Samsung Galaxy Gio S5660

Dette er en funksjonsmessig enkel trykkskjermmobil, som til gjengjeld koster godt under 2 000 kroner uten abonnement. Samsung Galaxy Gio har blant annet en 3,2-tommers TFT-skjerm, et 3-megapikselkamera med autofokus, 3G-støtte, og GPS. Den kjører operativsystemet Android 2.2 Froyo.

Les også: Samsung med rimelig Android-trio

Her kjøper du Samsung Galaxy Gio aller billigst

HTCs april-nykommer

HTC Desire S (Telenor-eksklusiv)

Android-mobilen HTC Desire ble kåret til Årets mobil 2010, og nå er etterkommeren på vei til butikkene. Riktignok har HTC Desire HD vært på markedet en stund, men Desire S skal være enda nærmere originalen.

- Telenor-kanalen har ekslusivitet på HTC Desire S i 4 uker før resten kan få tak i den, opplyser produsenten.

SNIKTITT: Årets mobil får en arvtager

Sjekk hvor du kjøper HTC Desire S billigst

Nye fra Sony Ericsson i april

Disse skulle vært på markedet i mars, men ble forskjøvet til starten av april.

Sony Ericsson Xperia PLAY R800i

I flere år har det gått rykter om at Sony ville bruke sin verdifulle PlayStation-merkevare i en Sony Ericsson-mobil, og nå har det endelig skjedd. Xperia PLAY skal være like mye en håndholdt spillkonsoll som en mobil.

SNIKTITT: Vi har prøvd PlayStation-mobilen

Finn beste pris på Sony Ericsson Xperia R800i PLAY

Sony Ericsson Xperia Arc LT15i

Modellnavnet Arc er inspirert av et buet telefon-design, noe som skal gjøre at den ligger godt i hånden. Dette er i likhet med PLAY en av Sony Ericssons toppmodeller. Arc er tynn og lett med en skjerm på på 4,2 tommer, og den er spekket med alle funksjoner du forventer å finne i en moderne smartmobil.

SNIKTITT: Sony Ericsson klar for elitedivisjonen

Her kjøper du Sony Ericsson Xperia Arc rimeligst

Sony Ericsson Xperia Neo MT15i

Den tredje av de nye Xperia-mobilene har fått navnet Neo, noe som kanskje skulle tilsi at det var denne som bød på flest nye funksjoner eller særegent nytt design. Vårt førsteinntrykk av Xperia Neo var imidlertid at det var en slags oppfølger til Sony Ericsson Vivaz, dog med et høyst brukbart kamera.

SNIKTITT: Sony Ericsson Neo gir Android enda bedre kamera

Sony Ericsson Xperia Neo MT15i til en billig penge? Sjekk prisen her

Flere nykommere

LG opplyser at de ikke kommer med noen nye modeller i april for å holde fokuset på toppmodellen de lanserte i mars. Heller ikke Nokia slipper noen nykommere på markedet neste måned.

BlackBerry-leverandør Trigcom har ingen nye mobiler på lager, men sier de jobber med å få det lovende nettbrettet BlackBerry PlayBook til Norge.

I forrige måned kom imidlertid spennende modeller som LG Optimus 2X, Samsung Nexus S og HTC Incredible S i butikk. Disse er det verdt å ta med i betraktningen hvis du skal kjøpe ny mobil i disse dager.

Les også: Flere toppmodeller blant marsmobilene

Les også
Slik overlever mobilen din påskeferien
Les også
- Vi bryter ingen strålingsgrenser
Les også
Mobilskolen del 1
Les også
PlayStation-mobilen blir dyr!
Les også
Android 2.3 på alle Desire-modeller
annonse

Les også