Tek.no

Nyhet

TU kjøper Mediehuset Tek

Blir Norges desidert største mediehus innenfor teknologi og IT.

TU.no
22 Juni 2015 11:08

Teknisk Ukeblad Media AS har inngått en avtale om å kjøpe Mediehuset Tek AS fra dagens eiere, Amedia. TU Media overtar 100 prosent av aksjene i selskapet, med overtakelsesdato 1. september.

Transaksjonen omfatter nettstedene tek.no, teknofil.no, diskusjon.no, insidetelecom.no og gamer.no – i tillegg til TEK Konferansen, som arrangeres vår og høst. Tjenesten prisguide.no, som hittil har vært en del av Mediehuset Tek, blir skilt ut og er en virksomhet Amedia ønsker å utvikle videre.

TU Media har i dag en samlet digital trafikk på ca. 325.000 unike brukere pr. uke (netto tu.no og digi.no). Mediehuset TEK har en trafikk på mer enn 700.000 unike brukere pr. uke.

Når 20 prosent av befolkningen

– Vi ser frem til å få med oss flere dyktige medarbeidere og innarbeidede merkenavn. Kjøpet styrker TU Media AS posisjon og ambisjon i det norske markedet. Vi vil med dette nå ca. 20 prosent av den lesende norske befolkning ukentlig. Det er trolig verdensrekord for en publisist med fokus på teknologi, sier adm. dir. og ansv. red. Jan M. Moberg i TU Media AS.

Konsernsjef Are Stokstad i Amedia er glad for enigheten med TU Media AS.

– Vi mener det er strategisk og industrielt riktig at disse nettstedene blir eid av noen som har teknologi og IT som sitt kjerneområde, slik TU Media har, sier konsernsjef Are Stokstad i Amedia i en kommentar.

TU Media har de siste par årene lagt betydelige ressurser i digital kommersiell og redaksjonell produktutvikling. Med kjøpet av Tek, vil TU Media bli tilført både nye produkter og kompetanse innenfor viktige og attraktive områder.

Utfyller hverandre godt

– Dette kjøpet endrer TU Media for alltid. Vi blir en betydelig digital publisist. Vi vokser også innenfor konferanser. Dette er viktige områder for oss å vokse på, sier Jan Moberg.

Også daglig leder og ansvarlig redaktør i Mediehuset Tek, Per-Øyvind Skard, mener de to selskapene kompletterer hverandre godt.

Produktene utfyller hverandre godt. TU tar med oppkjøpet den ledende posisjonen IT, Tele og Energi, sier Skard til TU.no.

annonse

Les også