Til hovedinnhold

Gjør din dumme klokke smart

«Chronos» gir alle klokker smartklokke-funksjoner.

Attitude/Shutterstock.com, Chronos

For å lokke flere forbrukere lanseres det stadig nye konsepter som kombinerer smartklokke-funksjonaliteten med tradisjonelt klokkedesign, for eksempel Sonys «Wena». Nå har det dukket opp et nytt konsept som rett og slett forvandler en vanlig klokke til en smartklokke.

Det nye produktet heter «Chronos» og er en tynn, rund skive som du ganske enkelt fester til den vanlige, analoge klokken din, og som dermed gir klokken et knippe smartklokke-funksjoner.

Suger seg til undersiden

Chronos ligner på et klokkebatteri og festes på baksiden av klokken ved hjelp av en sugemekanisme som skal holde den plass så lenge du har behov for. Enheten er 3 millimeter tykk og måler 33 millimeter i diameter.

Slik ser selve enheten ut. Foto: Chronos

Produktet byr på noen av de vanligste smartklokke-egenskapene, først og fremst vibrasjoner ved innkommende tekstmeldinger eller samtaler, samt aktivitetssporing. Den har også en LED-ring som blinker ved varslinger, men dette kan skrus av.

Den medfølgende mobilapplikasjonen gjør det ellers mulig å kun velge de kontaktene og varslingene du ønsker, og nedpriorite andre. Den er for øvrig også trykkfølsom, slik at du kan for eksempel kan stanse varslinger og bla gjennom musikk på mobilen din ved å trykke på fronten av klokken.

Både til Android og iOS

Appen er kompatibel med både Android og iOS, men Windows Phone-plattformen er ikke nevnt. Den benytter Bluetooth 4.0 til å koble seg opp mot mobilen, skal ha en batteritid på 36 timer, er sprutsikker og bygget i rustfritt stål.

Chronos er lagt for forhåndsbestilling til en pris på 99 dollar, cirka 850 kroner. Produsenten sender til flere europeiske land. Norge er riktignok ikke på listen foreløpig, men om du er interessert i produktet går det alltids an å kontakte produsenten og høre. Mer informasjon finner du på hjemmesiden.

Hvis du ikke har noe imot en litt mindre diskré løsning kan denne være noe: Rufus Cuff er trolig verdens største smartklokke »

(Via The Verge)

annonse