Tek.no

Nyhet

Android Wear har blitt iPhone-kompatibel

Google er klar med iOS-appen.

Google
1 Sept 2015 19:11

I april kunne vi melde at Google hadde planer om å gjøre smartklokke-plattformen Android Wear kompatibel med iOS, og på bloggen sin kan Google selv nå bekrefte at ryktene var sanne.

Det betyr altså at de mange Android Wear-baserte smartklokkene omsider kan fungere skikkelig med iPhone. Støtten kommer i form av en egen Android Wear-app som nå er tilgjengelig på iTunes-butikken.

Støttes kun av LG Watch Urbane foreløpig

Google presiserer at Android Wear til iOS krever iOS-versjon 8.2 eller nyere, og er optimalisert for iPhone 5 og iPhone 6. Det er for øvrig verdt å merke seg at appen foreløpig kun er kompatibel med Android Wear-modellen LG Watch Urbane.

Foreløpig er det kun LG Watch Urbane som støtter Android Wear for iOS. Foto: LG

LG Watch Urbane er den første smartklokken med Android Wear-versjon 5.1, og er en rund modell som vi testet så sent som i mai i år. Ifølge Google skal også fremtidige smartklokker fra Asus og Motorola få iOS-støtte, i tillegg til den nylig kunngjorte modellen fra Huawei.

Krever Android 5.1 ferdig installert

En talsperson fra Google sa til nettstedet Engadget at årsaken til at appen foreløpig ikke støtter eldre smartklokke-modeller er at disse ikke kommer med den seneste Android Wear-versjonen ferdig installert, noe som visstnok er nødvendig for å pare klokkene med iPhone-telefonene på en smertefri måte.

Nyheten betyr altså at iPhone-eiere med smartklokke-interesse nå får vesentlig flere valgmuligheter enn bare Apple Watch. Appen vil altså gjøre det mulig å motta varslinger fra iPhone-appene på smartklokken, i tillegg til informasjon fra Google Now. Du kan bruke appen til å konfigurere klokken og blant annet velge hvilke typer varslinger du vil motta på klokken.

Huaweis nye smartklokke får altså også støtte for appen: Nylig ble prisene på den lekre klokken avslørt »

Les også
LG stanser salget av LG Watch Urbane
Les også
Nå har LTE kommet til Android Wear
Les også
Slik ser Apple Music ut på Android
Les også
Asus' lekre smartklokke er rett rundt hjørnet
Les også
Dette er søkegigantens nye logo
Les også
Sony lanserer lekker smartklokke som ligner på en vanlig klokke
Les også
Prisene på Huaweis lekre smartklokke kan ha blitt lekket
Les også
LG Watch Urbane: Slik er den første klokka med Android Wear 5.1
annonse

Les også