Til hovedinnhold

Disse ørepluggene med mikrofon fanger opp stemmen din selv i ekstremt bråk

Unike Bluetooth-øreplugger fanger opp stemmen gjennom øret og gjør suksess på Kickstarter.

Hodesett og øreplugger til mobilen er praktiske produkter som svært mange mobilbrukere benytter seg av, men teknologien kan alltid bli bedre, ikke minst når det gjelder å stenge ute uønsket lyd. Nå har det dukket opp et ganske spesielt konsept hos velkjente Kickstarter.

«RippleBuds» er navnet på et par Bluetooth-baserte øreplugger med en litt unik egenskap. Ikke bare har de innebygget mikrofon, men de skal i tillegg fange opp stemmen din i selv særdeles bråkete omgivelser.

Fanger opp stemmen gjennom ørene

Måten ørepluggene gjør dette på er ved å registrere stemmen din gjennom ørene i stedet for fra munnen. Mikrofonene befinner seg inni ørene når man benytter pluggene, hvor de fanger opp lydbølger som forplanter seg langs ørekanalen fra stemmen.

Dette fører ifølge utviklerne til at mikrofonen effektivt stenger ute all lyd fra omgivelsene, i tillegg til at lyden fra høyttalerne i ørepluggene heller ikke vil bli fanget opp av mikrofonen.

Dermed skal stemmen altså kunne leses av tilnærmet perfekt under alle slags forhold, vel å merke om den fungerer like godt som utviklerne påstår. Dette skal også innebære at pluggene er svært velegnet til tjenester som Siri og lignende.

Mikrofonen vil befinne seg inni selve øret og fange opp lydbølger fra stemmen gjennom øregangen.

Kan lades i etui

Pluggene skal gi 5 timer med snakketid på én opplading, og det følger også med et sylinderformet etui som kan lade pluggene på farten. Et fulladet etui skal visstnok gi tre fulle oppladninger av pluggene.

RippleBuds har blitt populære på Kickstarter, og har samlet inn 112 000 dollar av et mål på bare 50 000 dollar, og det med 28 dager igjen. Masseproduksjonen er ment å starte i september, og prisen vil ligge på 179 dollar for stereovarianten, rundt 1500 kroner.

Produsenten sender til hele verden. For flere tekniske detaljer kan du sjekke ut Kickstarter-siden, og se også video under.

Her er et annet fancy Kickstarter-prosjekt: Dette håndtaket skal erstatte mobildekselet ditt »

annonse