Til hovedinnhold

Tre nye iPad Pro kan være på vei i neste runde

Apple har store planer ifølge de ferskeste ryktene.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det er nå cirka ett år siden Apple lanserte sitt store og potente iPad Pro-nettbrett, og siden har det kommet én utgave til av nettbrettet, nemlig en mindre 9,7-tommersversjon. Nå ser det imidlertid ut til at enda flere utgaver er på vei.

Som blant andre MacRumors melder har det kommet opplysninger om at Apple skal lansere hele tre nye iPad Pro-modeller neste år. Opplysningene dukket først opp på den japanske bloggen Mac Otakara og skal stamme fra troverdige kilder.

Ny 12-tommer og iPad Mini-oppfølger

De tre nye modellene skal omfatte en ny utgave av den eksisterende 12,9-tommeren, en variant på 10,1 tommer og en mindre utgave på 7,9 tommer. Sistnevnte får altså samme størrelse som iPad Mini-modellene, og blir oppfølgeren til iPad Mini 4.

Illustrasjonsbilde.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Den nye 12,9-tommersutgaven skal visstnok skal få et hovedkamera på 12 megapiksler og den såkalte True Tone-løsningen, som innebærer at skjermen tilpasser seg lyset og fargetonene fra omgivelsene for å vise mest mulig naturlige bilder hele tiden.

Smart Connector på minstemann

Begge disse egenskapene finner man i den eksisterende 9,7-tommersversjonen av iPad Pro, så det er tydelig at den neste 12-tommeren skal tilsvare denne når det gjelder spesifikasjoner.

Når det gjelder 7,9-tommersutgaven iPad Pro skal denne visstnok få den magnetiske Smart Connector-kontakten og fire høyttalere, akkurat som dagens iPad Pro-modeller. Utover dette foreligger det ennå ikke så mange tekniske opplysninger, og ingenting er altså offisielt bekreftet.

Nøyer du deg med Apples telefoner? Dette dekselet gir iPhone 7 tilbake hodetelefonutgangen »

annonse