Nyhet

Med denne bærbare generatoren går du aldri tom for strøm på mobilen

Nytt Kickstarter-prosjekt på gang.

Om du går tom for strøm på mobilen og ikke har tilgang til en kontakt har du riktignok batteripakker som et alternativ, men disse går jo også tom for strøm på et tidspunkt. Nå har det dukket opp en ny løsning som kan sørge for at du aldri går tom for strøm på farten.

Det nye produktet er en bærbar generator med navnet HandEnergy og tar form som en «ball» man holder i hånden. Produktet er lagt ut på Kickstarter, hvor det nå søker folkefinansiering.

Lad mobilen ved å bevege hånden

HandEnergy fungerer altså ved å generere strøm med mekaniske krefter. Dette foregår ved at brukeren først utløser en mekanisme som starter en magnetisk rotor på innsiden, hvorpå brukeren holder rotoren i gang ved å bevege generatoren med hånden med sirkulære bevegelser. Designet ligner veldig på treningsballen Powerball, som har eksistert på markedet i mange år.

Rotoren skal være i stand til 5000 rotasjoner per minutt i gjennomsnitt og leverer ifølge utvikleren 5 volt og 1 ampere. Nok til en mobiltelefon, men ikke nok for å holde en iPad igang. Generatoren har en USB-port som brukes til å koble til enheten som skal lades, og det innebygde batteriet har en kapasitet på 1000 mAh, altså vesentlig mindre enn et standard mobilbatteri.

HandEnergy har i skrivende stund samlet inn 18 000 dollar av et mål på 52 000 dollar med 27 dager igjen. Den endelige prisen vil ligge på 100 euro, men på Kickstarter kan man skaffe seg et eksemplar for 69 euro. Utsendelsene starter i mars. Les mer på Kickstarter, og se også video under.

Kickstarter har også bragt Apples magnetiske kontakt tilbake »

(Via Digital Trends)

Les også
Dette smarte halsbåndet skal skjønne hvordan hunden din har det
Les også
ZTEs nye mobil kan «limes» på veggen
Les også
Enda et «MagSafe»-alternativ dukker opp på Kickstarter
Les også
Dette halsbåndet bruker vibrasjoner til å fortelle deg hvor ting befinner seg i spill
Les også
Dette geniale produktet har blitt en suksess på Kickstarter
annonse