Tek.no

Nyhet

Amazons nye strømmeboks går i strupen på Apple TV

Støtter 4K, og blir ikke spesielt dyr heller.

Montasje: Amazon/Tek.no
18 Sept 2015 11:00

Amazon er blant de mange som har kastet seg inn på strømmepinne- og strømmeboksmarkedet med sin Fire TV Stick og Fire TV, som begge ble lansert i fjor. I en pressemelding har Amazon nå kunngjort at den nye generasjonen av disse produktene har ankommet.

Den største nyheten når det gjelder den nye Fire TV-boksen, som altså er Amazons svar på Apple TV, er denne nå har støtte for avspilling i 4K-avspilling. Dermed har den et lite fortrinn i forhold til flere av konkurrentene.

Det som gjør at nye Fire TV kan spille av 4K-innhold er at den kommer med innebygget støtte for den såkalte HEVC-kodeken (High Efficiency Video Coding), som strømmetjenester som Netflix bruker til å komprimere 4K-innholdet.

75 prosent raskere enn forrige generasjon

HEVC er arvtageren til den utbredte H.264-standarden. Den byr på langt mer effektiv komprimering, som gjør det mulig å se 4K-innhold på selv moderate nettlinjer. Hittil er det hovedsakelig kun nyere 4K-TV-er som kommer med støtte for denne standarden.

Fire TV har nå fått støtte for 4K-avspilling. Foto: Amazon

Amazon påstår at Fire TV gir tilgang til det største utvalget av 4K-innhold, siden du kan bruke boksen til å kjøre 4K-innhold både fra Netflix og selskapets egne tjenester Amazon Video og Prime Video, som også skal by på en god del innhold.

Maskinvaremessig byr den nye Fire TV-boksen på en 64-bits, firekjerners MediaTek-prosessor, dedikert grafikkprosessor og 8 GB lagringsplass som kan utvides til 128 GB via mikroSD. Amazon sier boksen er 75 prosent raskere enn forrige generasjon.

Slipper også ny Chromecast-konkurrent

Samtidig har Amazon altså også lansert en ny versjon av Chromecast-utfordreren Fire TV Stick, og den største nyheten med denne er at kommer med en «stemme-kontroll». Denne gjør det mulig å lete opp filmer og TV-serier bare ved å si tittelen med stemmen.

Pinnen kommer ellers med 1 GB minne, som er dobbelt så mye som Chromecast, og har ifølge Amazon også fire ganger mer lagringsplass enn Googles pinne, det vil si 8 GB.

Den amerikanske prisen ligger på 50 dollar, rundt 400 kroner, for Fire TV-pinnen. Strømmeboksen Fire TV vil ha en amerikansk pris på 100 dollar, som tilsvarer litt over 800 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Apple slapp også nettopp en ny versjon av sin strømmeboks: Nå er det klart at medietjenesten Plex kommer til Apple TV »

(Via The Next Web)

Les også
Netflix skal gi deg flere hundre timer 4K-innhold i år
Les også
Slik ser mediefavoritten Plex ut på Apple TV
Les også
Rokus nye strømmeboks støtter silkemyk 4K
Les også
Nvidias strømmeboks knuser konkurrentene på alle felt
Les også
Google lanserte mer enn vi trodde
Les også
– Den nye Chromecast-versjonen skal vises frem om kort tid
Les også
Så stor TV må til for å utnytte 4K-oppløsningen fullt ut
Les også
Mediefavoritten Plex kommer til Apple TV
Les også
NASA lanserer egen 4K-TV-kanal
Les også
Her er nye Apple TV
Les også
– Apple skal begynne med egenprodusert TV-innhold
annonse

Les også

Loading
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading