Tek.no

Nyhet

Nå skal astronautene få HoloLens-briller

For å lettere kunne samarbeide med eksperter på jorden.

NASA
Joachim Froholt
26 Juni 2015 10:30

Vi er ikke de eneste som synes Microsofts HoloLens-teknologi er spennende. NASA har også falt for ideen, og nå utvikler de et nytt prosjekt for å utnytte seg av «augmented reality»-teknologien.

Det heter Sidekick, og skal gjøre det lettere for eksperter på jorden å hjelpe astronautene ombord på den internasjonale romstasjonen ISS når de trenger hjelp.

I denne videoen kan du se NASA trene på å bruke systemet i vektløs tilstand:

Kan gjøre det lettere å hjelpe astronautene

Omtrent slik ser Hole Lens ut i aksjon.

Hvis astronautene bruker HoloLens-brillene kan folkene på jorden se det astronautene ser, og dermed gi dem detaljerte instrukser i sanntid.

SpaceX skal nok en gang forsøke å lande Falcon 9-raketten på lekteren – eh, «droneskipet» sitt.

Men mer interessant er det at de kan legge holografiske illustrasjoner ved objektene NASA-astronautene jobber med, som enten gir visuelle instruksjoner eller gir annen informasjon som kan være nyttig.

HoloLens-utstyret skal etter planen skipes opp til ISS førstkommende søndag, 28. juni. Da skal nemlig det private romfartsselskapet SpaceX sende opp et romskip med utstyr til romstasjonen.

SpaceX bruker sin Falcon 9-rakett – og ja, de skal forsøke å lande raketten på droneskipet sitt etterpå. Selve oppskytningen kan du som vanlig se på NASA TV.

Dette er det første forsyningsoppdraget til ISS siden Progress 59
La oss håpe SpaceX har litt mer kontroll på sakene enn russerne hadde »

(Kilde: NASA)

annonse

Les også