Tek.no

Nyhet

Her ser du bilen som kan fly i 300 km/t

Sjekk videoen som viser hvordan Terrafugia TF-X kan bli til virkelighet.

Terrafugia
22 Juli 2015 18:30

Det amerikanske selskapet Terrafugia har brukt de siste 10 årene på å drømme opp et konsept for en fremtidig flyvende bil. Nå har de gjort det som kanskje vil være de siste designendringene før utviklingen kan starte for fullt, melder Cnet. Ikke minst har de laget en ny demonstrasjonsvideo som viser hvordan de har tenkt å få nye Terrafugia TF-X på vingene.

TF-X skal ha lov til å kjøre på amerikanske veier. Foto: Terrafugia

Selskapet har allerede hatt en fungerende prototype av den første flyvebilen sin i lufta.

Nå har en mindre modellversjon (1:10) av den nye flyvebilen nettopp gjennomført en vellykket test i vindtunnel hos Massachusetts Institute of Technology (MIT). Testen simulerer faktiske forhold i luften, og er helt avgjørende for å kunne bygge en prototype av TF-X i full størrelse.

Selvflyvende, og tar av vertikalt

Flyvebilen skal kunne fly 800 kilometer per lading. Foto: Terrafugia

Den nye flyvebilen til Terrafugia skal ha plass til fire mennesker, og skal få plass i en vanlig garasje. Den skal være delvis selvflyvende, og skal kunne lette og ta av – vertikalt – helt på egenhånd. Flyvebilen har en både en elektrisk motor og en vanlig 300 hk motor, og rekkevidden skal være på rundt 800 kilometer. For sikkerhetsskyld har TF-X også en fallskjerm som kan aktiveres dersom noe skulle gå galt i luften.

Sannsynligvis vil Terrafugia TF-X komme i salg først om 8-12 år, og vil antagelig koste minst 400 000 dollar (3,2 millioner kroner). Flyvebiler er for øvrig neppe lovlige i Norge foreløpig.

Se den nye vidoen til Terrafugia her:

Derfor er flyvende biler en dårlig idé
Tesla-sjef Elon Musk har en mye bedre plan »

(Kilder: Cnet, YouTube)

annonse

Les også