Til hovedinnhold

40 millioner Windows 8-lisenser solgt

Selger bedre enn Windows 7.

Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Vi skrev tidligere denne måneden om en undersøkelse som mente at salget av nye Windows 8 gikk tregt. Microsofts Tami Reller la i går frem salgstallene under en teknologikongress i Sveits. Og disse viser at Windows 8 har solgt mer enn forgjengeren den første måneden.

– Reisen har så vidt begynt, men jeg er glad for å kunne si at vi allerede har solgt 40 millioner Windows 8-lisenser, forklarte Reller.

40 millioner på en måned

Siden selskapet slapp Windows 8 den 26. oktober, har de altså solgt 40 millioner Windows 8-lisenser. Dermed er det nye operativsystemet på god vei til å slå sin forgjenger. For til sammenligning ble det solgt 60 millioner lisenser av Windows 7 de to første månedene.

Under sin presentasjon påpekte Reller, at salget av oppgradering til Windows 8 har gått langt bedre enn tilsvarende oppgraderingsmulighet for Windows 7. Mye av grunnen til dette er nok Microsofts kjempetilbud på oppgradering til Windows 8.

Utydelige tall

Microsoft sier at det er solgt 40 millioner lisenser av Windows 8. Men selskapet opplyser ikke om dette er antall solgte lisenser til sluttbrukere eller distributører. Er det er snakk om antall salg til distributører, betyr det i praksis at det ikke er 40 millioner som allerede bruker Windows 8.

Microsoft la ikke frem noen salgstall for Surface, sin store nettbrettsatsning.

(Kilde: Arstechnica, Blogging Windows)

annonse