Tek.no

Nyhet

– Sexroboter er vanlig i 2025

Ekspertene bak ny rapport skildrer en annerledes fremtidshverdag.

Shutterstock
21 Aug 2014 10:00

Det må sies: sexroboter, såkalte «sexbots», er ikke et spesielt utbredt fenomen i dag. De fleste kan nok ikke forestille seg at de kan bli det i fremtiden heller, men akkurat det er en forskergruppe bak en ny rapport uenige i. Ifølge dem vil sexroboter være et helt vanlig fenomen allerede i 2025, skriver Extremetech.

Overtar jobbene våre

Rapporten har fått navnet «AI, Robotics and the Future of Jobs», noe som kan oversettes til noe sånt som «Kunstig intelligens, robotikk og fremtidens jobbmarked». Hovedfokuset er rettet mot hvordan de to førstnevnte vil påvirke samfunnet, og dermed – indirekte – jobbmarkedet. Navnet på rapporten leder kanskje ikke hen til seksuelle tanker sånn helt umiddelbart. Men ifølge forskerne bak er det slettes ikke helt ulogisk.

Man regner med at roboter i fremtiden vil overta mange av jobbene vi mennesker i dag utfører, og blant de jobbene er også seksuelle tjenester.

Selv om det nok ikke betyr at menneskelig prostitusjon vil bli utryddet innen 2025, mener forskerne at sexroboter vil ha en betydelig rolle i samfunnet innen da. Den 66 sider lange rapporten (PDF) er uansett satt sammen av mer eller mindre subjektive fremtidsfantasier fra en rekke fremtredende forskere innen robotikk, og har som premiss at utviklingen fortsetter i et like forrykende tempo som det vi har sett i de siste tiårene. Dermed bør nok spådommene tas med en liten klype salt.

Vil du ha flere spennende nyheter? Gå til Teknofil.no-forsiden!

Menneskeaktige – men ikke helt

La oss innrømme det først som sist: robotene vi i dag kaller «menneskeaktige» likner slettes ikke på mennesker. Sexroboter likner kanskje mer, men du skal ha rimelig dårlig syn for å ta feil av en slik og et ekte menneske. De aller fleste av forskerne mener heller ikke at en så nøyaktig kopi er man kan forvente i 2025, men at det heller ikke er målet.

Derimot vil robotene være i stand til å utføre de aller fleste seksuelle tjenestene man kan tenke seg. Noe mer urovekkende er det faktum at forskerne er delt på midten hva angår spørsmålet om hvorvidt roboter i fremtiden vil være et onde eller et gode. Uten å lede tankene hen til dystopiske robot-fremtidsvisjoner som I, Robot eller lignende, blir det uansett spennende å se hva fremtiden bringer.

Det er ikke alltid lett å skille dem fra hverandre:
Greier du å se hvilken av disse personene som er en robot? »

(Kilde: Extremetech)

Les også
– Sex med roboter blir helt vanlig innen 50 år
annonse