Til hovedinnhold

Facebook vil trolig spre Internett med droner

Atter nye metoder for Internett-spredning på gang.

Titan Aerospace

Å spre Internett til flest mulig mennesker har etter hvert blitt et foretak flere IT-aktører har involvert seg i. Google vil gjøre det ved å fly ballonger, andre vil gjøre det via satelitter, mens Facebook har lansert initiativet Internet.org sammen med et antall andre selskaper for å koble resten av verden på Internett.

Vi har foreløpig ikke hørt så mye om akkurat hvordan Facebooks initiativ vil gå frem for å spre Internett, men nå foreligger det opplysninger som indikerer at selskapet vurderer å bruke flyvende droner for å oppnå målet sitt.

«Atmosfæriske satelitter»

Anonyme kilder skal nemlig ha fortalt nettstedet TechCrunch at Facebook nå er i forhandlinger om å kjøpe selskapet Titan Aerospace.

Foto: Titan Aerospace

Titan Aerospace produserer høytflyvende, soldrevne droner som først ble introdusert på markedet i fjor. Facebook skal visstnok være interessert i å bruke disse dronene til å spre Internett til områder som mangler tilgang, med fokus på Afrika i første omgang.

Dronene, som har fått navnet «Solara», omtales av produsenten som «atmosfæriske satelitter» som kan utføre mange av de samme oppgavene som vanlige satelitter, men er både vesentlig billigere og mer allsidige.

Vil bygge 11 000

Dronene flyr altså helt på egen hånd takket være avansert elektronikk og sensorer, og kan visstnok holde seg i luften i hele fem år i strekk. Bærekapasiteten er på rundt 100 kilogram.

Ifølge kildene til TechCrunch skal kjøpssummen for Titan Aerospace ligge på 60 millioner dollar. Facebook planlegger angivelig å bygge 11 000 droner i første omgang, men ingen tidshorisont for når de skal sendes ut er angitt.

For mer informasjon om dronene kan du gå til Titan Aerospaces hjemmeside, og se også video under.

Andre vil gi hele verden gratis Internett: Prosjektet «Outernet» tar i bruk minisatelitter »

(Kilde: TechCrunch)

annonse