Til hovedinnhold

Nå vil Google erobre arbeidslivet med Android

«Android for Work» skal gjøre operativsystemet nyttigere på arbeidsplassen.

kurhan/Shutterstock.com

Android har for lengst erobret mobilmarkedet og har nå den desidert største markedsandelen, men Google er ennå ikke fornøyd. Nå vil de også gjøre operativsystemet mer attraktivt for næringslivet med et nytt fremstøt kalt «Android for Work». Det melder selskapet på Android-bloggen sin.

Android for Work er en utvidelse man kan laste ned til Android versjon 4 eller nyere, og fungerer i all hovedsak ved at den oppretter en egen arbeidsprofil på mobilen eller nettbrettet. Profilen skal kunne brukes side om side med den vanlige profilen, så det skal ikke være nødvendig å «bytte» mellom dem.

Appene i arbeidsprofilen merkes med et eget «koffert»-symbol. Foto: Google

Høy sikkerhet

Arbeidsprofilen vil by på egne, arbeidsrettede applikasjoner for blant annet e-post, dokumentbehandling og nettsurfing som er tydelig merket for å skille dem fra andre apper på enheten. Den arbeidsrelaterte informasjonen som befinner seg i disse appene skal videre være godt sikret gjennom kryptering, og kan også slettes fra avstand ved behov.

Som en del av den nye Android for Work-satsingen har Google også lansert en arbeidsrettet versjon av Play, kalt Google Play for Work. Meningen er da at IT-administratorer på arbeidsplassen skal kunne kjøpe de arbeidsrelaterte appene fra denne butikken i bulk, og deretter konfigurere og distribuere appene til de ansatte.

Mange partnere om bord

Administratorer kan også bruke Google Play for Work-plattformen til å lage lister over godkjente applikasjoner for å unngå at ansatte legger upassende apper inn i arbeidsprofilen sin, og på denne måten opprettholde god kontroll.

Google har knyttet til seg en rekke samarbeidspartnere til Android for Work-prosjektet, inkludert Samsung, HTC, Huawei, LG, Motorola, Sony, Adobe, Lenovo, Dell, HO og BlackBerry. Flere detaljer finner du på Android-bloggen og en egen informasjonssiden til Android for Work.

Android-telefoner selger som hakka møkk: Nå er det solgt vanvittige én milliard enheter »

(Via Reuters)

annonse