YouTube åpner for HDR på iPhone X

Gjør deg klar for mye bedre bildekvalitet.

Har du Apples nye toppmodell, iPhone X, kan du nå se YouTube-klipp i bedre kvalitet enn før. Strømmetjenesten har nå åpnet opp slik at nettopp iPhone X kan vise innhold i såkalt HDR, melder Engadget.

HDR, sa du? Her kan du lese mer om hva forkortelsen betyr for deg »

Dermed følger Apple etter flere Android-baserte telefoner, der flere modeller har hatt støtte for det nye bildeformatet en god stund allerede.

Flere farger og mer dynamikk

Med HDR, som står for High Dynamic Range, får du et bilde med blant annet langt flere farger enn tidligere. Og dette er kanskje det som er enklest å se forskjellen på. Fargene blir langt mer livlige, og kan ved første øyekast virke litt i overkant kraftige.

Mye av grunnen til dette er at skjermen på telefonen nå også viser mye mer lys enn tidligere. Altså er spennet mellom det mørke og lyse blitt større, samtidig som skjermen nå kan vise detaljer i lysere partier enn før.

Sjekk at du har riktig kvalitet

Sitter du med en iPhone X kan du nå fyre opp YouTube og søke etter innhold med HDR-støtte. Nederst i det høyre hjørnet finner du ikonet som indikerer hvor høy kvalitet det er på videoen du ser.

Klikker du på denne vil du nå se at det står HDR til høyre for selve oppløsningen som klippet er i. Merk at klippet fortsatt kan ha støtte for HDR selv om oppløsningen ikke er den aller høyeste.

HDR-støtten har allerede eksistert en stund for Samsung Galaxy S8, Google Pixel, LG V30 og Sony XZ Premium, for å nevne noen.

Lyst en mobil som skiller seg fra mengden?
Sjekk ut denne nye, ville mobilen med Porsche-design »

(Kilde: Engadget)

Les også
Denne mobilen har skikkelig heldekkende skjerm
Les også
Snart vil Chrome gi deg mye bedre bildekvalitet på Android
Les også
Nå kan du se Netflix i toppkvalitet på Apples nye telefoner
Les også
Nå kan YouTube vise mye finere videoer
annonse