Tek.no

Nyhet

Google og Amazon vil erstatte fasttelefonen

Vil smarte høyttaler-assistenter gi fasttelefonen et comeback i fremtiden?

Skjermdump/YouTube
18 Feb 2017 12:00

Smarte høyttalere har vi ennå ikke sett noe til i Norge, men i USA begynner dedikerte høyttaler-assistenter som Amazon Echo og Google Home virkelig å øke i utbredelse.

Nå diskuterer både Google og Amazon muligheten for å la deg gjennomføre telefonsamtaler rett fra høyttalerne sine, uten behovet for en tilkoblet mobil, ifølge Wall Street Journal.

Vil gjøre smarthøyttaleren til fasttelefon

Amazon Echo gjorde braksuksess i det amerikanske julesalget.
Amazon

Smarthøyttalere i hjemmet har hovedsakelig blitt gitt trivielle oppgaver som å starte musikkavspilling eller nedtellinger under matlagingen. Det å innføre muligheten til å starte telefonsamtaler uten å måtte ta frem mobilen virker dermed som en god utvikling for produktkategorien, som ikke ennå har vist seg som en kategori med kjempestor nytte.

Utfordringen vil bli hvordan samtalene skal gjennomføres. Google har allerede tjenester som Hangouts og Voice de kan integrere i løsningen sin, samtidig som alle kontaktene dine hele tiden synkroniseres mellom enhetene dine. Utfordringen for Amazon blir dermed hvordan de skal få tilgang til kontaktene dine. Selskapet skal være i prosessen av å vurdere flere forskjellige løsninger, som å bruke kontaktinformasjon fra telefonen din, integrering av tredjepartsprogrammer som Skype, og kanskje til og med gi Echo-enheten din sitt eget telefonnummer?

Voksende marked

Amazon meldte sent i 2016 om sin beste julesesong noensinne, med rekordsalg av sine smarte enheter utstyrt med den smarte stemme-assistenten Alexa. Salget av flaggskip-høyttaleren Amazon Echo på Cyber Monday økte med hele 700 prosent sammenlignet med året før.

Det er fremdeles intet nytt om når Google eller Amazon planlegger å innta det norske markedet med sine smarte høyttalere og assistenter.

Les også
En bortkastet Apple-mulighet
Les også
Amazon lanserer et nytt Echo-produkt i dag
annonse

Les også