Til hovedinnhold

Sennheisers nye spillhodetelefoner har fått Dolby surround

Blir dette en ny testvinner?

Tyske Sennheiser er muligens mest kjent for å lage ganske heftige hodetelefoner for kresne musikklyttere, men de har også utviklet noen headset mer rettet mot spillerne blant oss.

Nå har de dratt duken av den kommende modellen Sennheiser GSP 550, som er utstyrt med Dolby 7.1 surroundlyd for best mulig innlevelse og presisjon. Å kunne høre hva som skjer bak seg er jo alltids kjekt.

Ifølge Sennheises pressemelding byr GSP 550 også på «bedre komfort», med to-akset hengselssystem og pustende tekstil på putene. Med «bedre» har de formodentlig sammenlignet med GSP 500 og GSP 600 som er i handelen nå.

Da er det bare å glede seg, for sistnevnte ble en av testvinnerne i vår store samletest av gaming-hodetelefoner i fjor, og da var det i hovedsak mangelen på Dolby-surround vi klagde på.

Pass bare på at du ikke forstyrrer sidemannen – i likhet med GSP 500 er nemlig GSP 550 åpne hodetelefoner. Det vil si at folk i nærheten også vil høre lyden, så disse vil derfor passe best når du sitter i spillhulen din.

Lar deg tilpasse lyden

Sennheiser påstår også at mikrofonen er blitt bedre på den nye modellen ved å ha «kringkastingskvalitet» og justeringsmuligheter som gjør at du kan bestemme hvor mye du vil høre av din egen stemme.

Å justere og tilpasse lydopplevelsen skal også være en smal sak. En medfølgende dongel med Dolby-knapp og et program for PC-en skal la deg veksle mellom fire ulike surroundmodi og lydprofiler for gaming, e-sport og musikk.

Heldigvis går det også an å slå av alt sånt og nyte et nøytralt lydbilde.

Sennheiser GSP 550 skal etter planen bli å finne i butikkene mot slutten av oktober måned. Veiledende pris er oppgitt til 2250 kroner.

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Razer slipper spillhodetelefoner du virkelig skal kunne kjenne
annonse