Til hovedinnhold

Samsungs smarthøyttaler skal komme i andre halvdel av 2018

Skal ta opp kampen mot Apples HomePod.

De fleste av oss tenker nok på høyttalere som dumme dingser, men i vår oppkoblede tid skal jo alt mulig bli «smart» og stemmestyrt. Og når først Apple og Microsoft har kastet seg på en greie, er det ikke uvanlig at andre aktører kommer halsende etter.

En av disse er Samsung, og selv om det ikke er noe nytt i at de faktisk har noe på gang, er det nå blitt bekreftet at høyttaleren kommer på markedet i løpet av året.

Det var på årets store mobilmesse MWC i Barcelona Samsungs mobilsjef DJ Koh tok seg tid til å fortelle at høyttaleren vil slippes en eller annen gang i andre halvdel av 2018.

Sikter mot «premium»-segmentet

Konkurrent: Apple HomePod. Bilde: Skjermdump/Apple

Videre skal det være klart at Samsung spesielt ser for seg å ta markedsandeler i de høyere prisklassene – hvor vi blant annet finner Apples trehundreogfemtidollars HomePod.

Uheldigvis har ikke Samsung villet røpe akkurat hvordan deres høyttaler faktisk kommer til å se ut, men med tanke på at de kjøpte hi-fi-produsenten Harman i 2016 er i det minste forutsetningene for god lyd på plass.

Den smarte delen av høyttaleren vil styres gjennom Samsungs Bixby-plattform, som de fleste norske brukere først ble introdusert for gjennom Samsungs S8-mobiler.

Så får vi inderlig håpe at Bixby – som Samsung selv mener er bedre enn Google Nå, Alexa og Siri – ultimo 2018 i det minste fungerer bedre på engelsk enn den gjorde midtveis i 2017.

Så har vi også Sonos One, som snart vil kunne kommunisere på norsk:
TEST: Selv uten stemmestyring digger vi Sonos One >>>

(Kilde: TechRadar)

annonse