Til hovedinnhold

Spotify slår ned på musikkpirater – truer med å stenge kontoen

Advarer gratisbrukere som bruker hackede apper.

Gil C/Shutterstock.com

Spotify har som kjent både et reklamefinansiert gratistilbud og et betaltilbud som gir en bedre opplevelse. En del «jukser» seg imidlertid til premium-utgaven av tjenesten, og dette har Spotify nå begynt å slå ned på, melder blant andre TorrentFreak.

Brukere har nemlig begynt å motta e-poster med melding om at Spotify-appen og kontoen er blitt deaktivert på grunn av «unormal» app-aktivitet.

I e-postene anklages brukere for å benytte modifiserte eller uautoriserte versjoner av appen, og for å få gjenopprettet Spotify-kontoen bes brukerne om å avinstallere apper av denne typen. Dersom dette ikke gjøres advares brukerne om at kontoen kan bli permanent slettet.

Bilde: Pixabay

Hackede apper

Det musikktjenesten refererer til er «hackede» apper som er tilgjengelig på internett og som lar brukere «snike» til seg tilgang til den reklamefrie, fulle premium-versjonen av tjenesten uten å måtte betale for den – kun ved å opprette en vanlig, gratis konto og benytte det samme brukernavnet og passordet.

Det er uvisst hvor utbredt problemet med uautoriserte Spotify-apper er, men med tanke på at tjenesten tilsynelatende ikke har gjennomført noe særlig med mottiltak hittil kan det se ut som problemet har økt ganske kraftig i omfang den siste tiden.

På Spotifys eget brukerforum opplyser brukere at de har mottatt e-posten på det de mener er feilaktig grunnlag, og at de kun bruker en eldre, men fremdeles autorisert utgave av appen. Ifølge et svar fra Spotify må man uansett avinstallere appen og installere den nyeste versjonen dersom man har mottatt meldingen.

Spotify er verdens største musikkstrømmetjeneste og øker fremdeles raskt i antall brukere. Nylig nådde tjenesten en ny milepæl på 70 millioner betalende brukere, og det totale antallet brukere ligger på over 140 millioner.

Tjenesten har imidlertid konkurrenter: I USA øker Apple Music nå dobbelt så raskt som Spotify »

(Via Engadget)

annonse