Til hovedinnhold

Sharp slipper skjerm med superoppløsning

32-tommers PC-skjerm kan skryte av 3840 x 2160 piksler.

Sharp

[Hardware.no]: Vi har allerede ekstra høyoppløste skjermer på mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner og for så vidt TV-er. Nå begynner det også å hjelpe litt på de vanlige PC-monitorene. Fra februar 2013 skal nemlig japanske Sharp dytte ut PN-K321: En 32-tommers PC-skjerm med UHD-oppløsning, nærmere bestemt 4K – altså 3840 x 2160 piksler.

Skjermen er basert på Sharps egen IGZO-teknologi, der elektronene i det aktive laget på LCD-skjermen kan bevege seg langt kjappere enn på konvensjonelle skjermer. Dette betyr lavere strømforbruk og mindre piksler, eller generelt raskere responstid.

Videre er ikke skjermen mer enn 3,5 centimeter tykk, takket være IGZO-teknologiens evne til å klare seg med LED-belysning kun i skjermens kanter. Lysstyrken er oppgitt til 250 cd/m2.

Fra datamaskinen til Sharp PN-K321 må bildet gå over enten to HDMI-kabler eller en DisplayPort-kabel.

For spesielt interesserte

Spørsmålet er likevel om vi gjør rett i å kalle det for "vanlige" PC-skjermer. Disse 32-tommerne er tross alt i første rekke ment for profesjonelle, herunder finans-, helse- og industrisektoren. For ikke å glemme CAD-arbeid (Computer Aided Design), der tegninger og modeller kan kreve ekstra stor presisjon.

Markedet vil naturligvis også reguleres av prisen. Denne er ennå ikke oppgitt, men med tanke på at Sharp kun vil være i stand til å produsere 1500 slike skjermer i måneden, regner vi med en prislapp som ekskluderer vanlige lønnsmottakere – det ryktes om 5500 dollar. I tillegg kommer den i første omgang kun ut på hjemmemarkedet, altså i Japan.

Kilde: XbitLabs

annonse