Til hovedinnhold

Noen få 4G-brukere står for halvparten av trafikken

Verstingene er en promille av brukermassen, ifølge ny undersøkelse.

Espen Irwing Swang, Mobilen.no
Finn Jarle Kvalheim

At noen svært få brukere står for en stor del av datatrafikken er et kjent fenomen fra fysiske internettlinjer og 3G-tilkoblinger. En ny undersøkelse viser at det samme er tilfelle, og enda tydeligere, for 4G-brukere.

I de målte 4G-nettene viser det seg nemlig at så få som en promille av brukerne står for halvparten av datatrafikken. Tidligere undersøkelser av trafikken i 3G-nett, viser at det er en prosent av 3G-brukerne som skaper halvparten av trafikken.

Undersøkelsen er gjort av selskapet Arieso, som driver med målinger og statistikkverktøy for nettverksoperatører.

Les også: Nå får du 4G på T-banen

Ekstreme 4G-brukere

– LTE-brukere er ti ganger mer ekstreme enn 3G-brukerne er, hevder Mike Flanagan. Han er sjef for Ariesos morselskap, JDSU.

Flanagan forklarer til nettstedet Total Telecom at utviklingen er skremmende, men samtidig litt betryggende, fordi operatører nå kun trenger å treffe en av tusen brukere, fremfor en av hundre, hvis de skal styrke nettverkene sine med utendørs småceller.

Dette er oversikten over hvilke smarttelefoner som bruker mest data.Foto: Total Telecom / Arioso

iPhone-modeller mest datasultne

Som del av den samme statistikken offentliggjorde Arieso hvilke telefoner som spiser mest data, uavhengig av nettverkstype. Apples aldrende iPhone 3G ble brukt som utgangspunkt. Den soleklart mest datasultne telefonen i oversikten er Apples iPhone 5S (amobil.no). Brukere av Apples nyeste mobiltelefon forbruker hele 684 prosent mer data enn brukere av gamle den gamle modellen.

HTC aldrende modell, Sensation(amobil.no), stjal andreplassen. Brukere av denne modellen har 641 prosent høyere dataforbruk enn iPhone 3G-eiere.

Ser vi etter nyere toppmodeller er Samsungs Galaxy S4(amobil.no) et greit stykke ned på listen – etter en mengde iPhone-modeller. Denne modellen spiser opp 485 prosent så mye data som iPhone 3G.

Les også: 4G i over 100 norske kommuner

(Kilde: totaltele.com

annonse