Til hovedinnhold

Varsler når du går forbi produkter du har søkt på

Akkurat da du trodde at Google Nå ikke kunne bli bedre, eventuelt verre, kom neste oppdatering.

Google Nå har samlet informasjon om dine aktiviteter og levert nyttig informasjon helt siden funksjonen kom inkludert med Android 4.1 for et par år siden. Android-brukere har etterhvert blitt vant til informasjonskortene om forventet reisetid til jobb, værmeldinger og oppdateringer om neste flyreise.

(Foto: Google).

Nå har imidlertid Google tatt steget videre og satt sine enorme mengder data i system på en ny måte. Ved å kombinere informasjon om dine tidligere søk og hvor du befinner deg geografisk i øyeblikket vil du få anbefalt varer og tjenester i nærheten og prisene på disse. Foreløpig er ikke funksjonen koblet opp mot butikkenes varelagre, så man vil ikke få oppgitt hvorvidt det man ser etter er tilgjengelig.

Google bruker selv noen som er på jakt etter turstøvler som eksempel. La oss si at vedkommende kun har søkt, men ikke dratt til butikken og kjøpt dem ennå. Neste gang man er ute og handler i nærheten av en butikk som selger nettopp støvlene det ble søkt på, vil Google Nå vise frem et kort som gjør en oppmerksom på det.

Overvåkningssamfunn

Det er dermed duket for nye diskusjoner om hvorvidt Google kun bruker informasjon til å tilby en overlegen assistentfunksjon, eller om dette er nok et overtramp i registreringen av alt vi foretar oss.

Det er uansett ikke kjent hvor lenge Google Nå vil ta vare på informasjonen eller om det er begrensninger på antallet registrerte produkter.

Les vår guide:
Så mye vet Google om deg » (Tek Ekstra)

(Kilde: phonearena.com)

annonse