Tek.no

Nyhet

Nå kan du blunke til kameraet

Samsung NX3000 skryter av ny funksjon.

Samsung/Shutterstock/ Syda Productions
12 Mai 2014 06:00

«Selfies», eller selvbilde om du vil, er i vinden nå om dagen og dette vet kameraprodusentene å sko seg på.

Denne gangen er det Samsung som lanserer NX3000, et kamera de hevder skal være det ultimate selvbildekameraet.

Blunk til kameraet

NX3000 leveres med en ekstern blits.Foto: Samsung

For å ta opp konkurransen fra mobilen som selvbildemaskin, har Samsung utstyrt NX3000 med en skjerm som kan vippes helt opp, slik at den synes fra forsiden av kameraet. Når du så har fokusert er det bare å blunke til kameraet for å ta bildet ved hjelp av funksjonen «WinkShot».

Og når bildet først er tatt kan det enkelt deles med andre, enten via WiFi eller såkalt NFC, near field communication.

Dette er altså Samsungs andre selvbildekamera på kort tid, og ser ut til å bli en passende storebror til Samsung NX Mini som ble offentliggjort tidligere i vår.

Harde fakta

Baksiden preges av en tre tommer stor skjerm.Foto: Samsung

Hvis du er på utkikk etter et selvbildekamera som byr på mer bildekvalitet enn hva mobilen din kan gi deg, er det greit å vite at du på innsiden av NX3000 finner en APS-C-stor CMOS-bildebrikke som mater ut 20 megapiksler innenfor et ISO-område på 100 til 25 600.

Bildeprosessoren lar deg ta opp til 5 bilder i sekundet og den kontrastbaserte autofokusen baserer seg på totalt 35 fokuspunkter.

Batteriet oppgis til å klare 370 skudd per lading og kameraet leveres med en liten ekstern blits. Det benytter seg av micro-SDkort.

Som seg hør og bør for et systemkamera i 2014, kan du også filme i full-HD med NX3000, dog begrenset til en bildefrekvens på 30 bilder i sekundet.

Pris og tilgjengelighet

NX3000 er forventet i butikk fra begynnelsen av juni og kommer i henholdsvis svart, hvit eller brunt. Veiledende pris vil være 4300, og da er et 16-50mm f/3.5-5.6 kitobjektiv inkludert.

Skal du kjøpe nytt fotoutstyr? Her noe smarte tips til hvordan du gjør et godt kjøp»

annonse

Les også