Til hovedinnhold

Samsung-styreformann hasteoperert

Sendt på sykehus etter hjerteinfarkt

Den 72 år gamle styreformannen Lee Kun-hee fikk pustevansker og ble sendt til et sykehus i nærheten av sitt hjem i Seoul sent lørdag kveld, melder Reuters. Hjertet stanset, men det ble gitt førstehjelp på stedet. Lee ble deretter fraktet til Samsungs medisinske senter der han ble operert for akutt hjerteinfarkt.

Han er nå på bedringens vei.

Kun-hee har hatt dårlig helse i lang tid. Han har hatt luftveisproblemer siden han ble operert for lungekreft i 1999. I august i fjor havnet han på sykehus med en lettere lungebetennelse. Årets vintersesong ble tilbrakt i USA for å unngå flere luftveisproblemer.

Generasjonsskifte

Det er omfattende omorganisering på gang hos den gigantiske Samsung-gruppen, som har en verdi på rundt 435 trillioner sør-koreanske won eller 2,5 billioner norske kroner. Det vil si ufattelige 2,5 millioner millioner, altså 12 nuller etter komma.

Det ventes nemlig en overføring av konsernet til neste generasjon av familien som grunnla det i 1938. Samsung startet som et eksportselskap, men produserer i dag biler, elektronikk, kjemikalier, fly, båter, driver hoteller, bygger skyskrapere, produserer tekstiler med mer.

Samsung Electronics Co er topptungt og sentrert rundt grunnleggernes etterkommere. Forretningsdelen av firmaet ledes av tre direktører. Som leder av flaggskipselektronikken utøver Lee Kun-hee betydelig kontroll over selskapets strategi.

De seneste årene har Lee forfremmet sin sønn og to døtre til toppstillinger og stokket om på tilknyttede selskaper. Hans sønn er visepresident i Samsung Electronics, og forventes å overta stillingen som formann.

Les også: Samsung blåser i patenter med vilje

(Kilder: reuters.com, wikipedia.no, timescolonist.com)

annonse