Til hovedinnhold

Twitter kan bli nesten lik Facebook

Tester ut nye profiler med større vekt på bilder.

Twitter

Mikrobloggtjenesten Twitter har hatt en eksplosiv vekst siden oppstarten i 2006, og er nå oppe i rundt 240 millioner aktive brukere på månedsbasis, som sender omkring 500 millioner meldinger om dagen.

Tjenesten er dermed en godt etablert aktør i Internett-verdenen, men der er det som kjent også viktig å stadig fornye seg for å holde på appellen til brukerne. I denne forbindelse kan nettstedet Mashable nå melde at Twitter tilsynelatende har planer om en oppussing av designet på tjenesten.

Større fokus på bilder

En redaktør ved nettstedet oppdaget nemlig at Twitter-siden hans plustelig hadde fått seg en midlertidig overhaling, hvor profilbildet var flyttet til venstre kant.

I tillegg var bakgrunnsbildet viet mye større plass og tok form som en stor banner. Det kan med andre ord se ut til at Twitter har latt seg inspirere en smule av profildesignet til Facebook.

Det ser også ut som om mikrobloggtjenesten leker med idéen om å gå bort fra den rent vertikale tidslinjen, og i stedet legge Twitter-meldingene parvis ved siden av hverandre nedover siden.

Fall i aksjeverdien

Twitter har enn så lenge ikke kommet med noen offisielle kunngjøringer om endringer, så det er høyst uvisst om eller når nettstedet faktisk skal iverksette disse til dels store endringene av utseende. Det er for øvrig ganske vanlig at selskapet gjennomfører slike eksperimenter med jevne mellomrom hos et antall utvalgte brukere.

Twitter gikk ganske nylig på børsen, og som The Verge meldte for noen dager siden gikk aksjeverdien til selskapet ganske kraftig ned etter den første inntjeningsrapporten som børsnotert selskap, på grunn av en brukervekst som lå under forventningene. Planene om nytt design kan i så måte være et tiltak for å få litt sving på sakene igjen.

OL har mye å si for Twitter-trafikken: Antall meldinger økte kraftig under tirsdagens gullfest »

(Kilde: Mashable, via The Verge)

Mer om
annonse