Tek.no

Nyhet

Dette er en skjerm du kan bære på håndleddet

FlexEnables nye produkt drar smartklokke-konseptet til et nytt nivå.

The Verge/YouTube
23 Feb 2016 17:00

Fleksible skjermer har det allerede begynt å dukke opp en god del prototype-utgaver av, for eksempel i form av LGs sammenrullbare OLED-TV. På MWC-messen har et selskap nå demonstrert et nytt bruksområde for den fleksible OLED-teknologien. Det melder The Verge.

Britiske FlexEnable har nemlig vist frem en OLED-skjerm du rett og slett kan bære rundt håndleddet omtrent som en smartklokke – dog riktignok en ganske stor sådan.

Mye funksjonalitet

Ikke så mye teknisk informasjon om produktet foreligger ennå. I The Verge sin demonstrasjonsvideo ser det imidlertid ut som om produktet skal ha mer eller mindre samme funksjonalitet som en mobil og/eller smartklokke.

FlexEnable

Det har en relativt stor skjerm som blant annet kan vise video i relativt høy kvalitet, og et grensesnitt som lar deg benytte sosiale medier, ta samtaler, ringe, sende meldinger og så videre.

Versjonen som ble vist frem på MWC-messen en stiv ramme i metall, som altså betyr at den ikke skal «rulles» rundt håndleddet, men snarere bæres som et armbånd.

Kan bli kommersialisert

Denne prototypen var visstnok ikke en fungerende enhet, men i stedet et konsept-versjon som demonstrere den tiltenkte funksjonaliteten. Ifølge FlexEnable skal teknologien imidlertid være på plass, og selskapet skal være i dialog med maskinvarepartnere som ønsker å realisere konseptet.

Når vi eventuelt får se den på markedet, eller hvorvidt det er et gangbart produkt i det hele tatt, er høyst uvisst. Demonstrasjonsvideoen kan du se under.

Her er et annet meget fleksibelt produkt: Denne mobilen kan du bøye som gummi »

Les også
Lenovo med mobil du kan brette rundt håndleddet
Les også
Denne mobilen kan både bøyes og vise «holografiske» 3D-bilder
Les også
Dette er en skikkelig fleksibel mobiltelefon
Les også
Slik gikk det da vi så OLED-skjermen rulles sammen
annonse