Tek.no

Nyhet

Acers nye 13-tommer skal være verdens tynneste bærbare PC

Smekre Swift 7 er 9,98 millimeter tykk.

Acer / Colourbox
31 Aug 2016 14:40

Den store teknologimessa IFA ble sparket i gang i dag, og blant aktørene som ikke akkurat har spart på kruttet finner vi taiwanske Acer. Foruten G-Sync-skjermer med øyesporing og en bærbar PC med kurvet skjerm, har de også fått på plass verdens første konvensjonelle bærbare som er under én centimeter tykk: Acer Swift 7.

Det er riktignok hårfint under – tykkelsen er oppgitt til nøyaktig 9,98 millimeter – men rekorden sitter der uansett.

Acer Swift 7.
Acer

Verdens tynneste bærbare imponerer likevel ingen alene, ettersom det er greit å kunne bruke herligheten også. Sånn sett kan det jo være greit å få med seg at den nye tynnvekteren veier inn på 1,1 kilogram og har opp mot ni timers batteridriftstid.

Under skallet av aluminium og Gorilla-glass har Acer klemt inn en Core i5 fra den nye «Kaby Lake»-prosessorgenerasjonen som Intel offisielt lanserte i går. Andre spesifikasjoner sier en SSD på 256 GB og at PC-en kan leveres med opp til 8 GB minne.

IPS-skjermen på 13,3 tommer har Full HD-oppløsning, og ellers er et HDR webkamera samt trådløs teknologi i form av 2x2 802.11ac med MU-MIMO på plass.

Av kontakter noterer vi oss at den har to USB 3.1 Type-C-porter.

Skulle du notere deg en av disse på ønskelista di, får vi håpe at du har vært ekstremt snill i år. Startprisen er nemlig oppgitt til 10 990 kroner.

Swift i vei

Den smale Swift 7 kommer ikke alene, ettersom Acer har snekret sammen en hel brødreflokk i samme stil: Swift 5, Swift 3 og Swift 1. Her går prislappen ned i takt med modellnummeret, men så snakker vi heller ikke lenger om noe med tykkelse under centimeteren. Det fører for øvrig også til at batteridriftstiden øker.

Acer Swift 5 i sort.
Acer
Acer Swift 5 i hvit.
Acer

Av disse vil nok 14-tommeren Acer Swift 5 være en som frister. Denne har en tykkelse på 14,58 millimeter og er oppgitt med en vekt på 1,36 kilogram.

Her får du for øvrig to farger å velge mellom: Hvit med detaljer i gull eller sort med detaljer i sølv. Også her har vi Full HD-oppløsning og siste skrik i prosessorer fra Intel, som sammen med et lite utvalg i SSD-er og RAM skal kunne få deg opp i hele tretten timers drift på batteriet.

Ellers kan Swift 5 by på baklyst tastatur, USB 3.1 Type-C og muligheter for berøringsskjerm og/eller fingeravtrykksleser.

Acer Swift 3 i gull.
Acer

Lillebror Acer Swift 3 kommer også i to utførelser, da i gull og sølv. Skjermen på 14 tommer skal da også være tilgjengelig med HD- eller Full HD-oppløsning, mens et antirefleksbelegg vil gjøre det enklere å bruke den under visse lysforhold. Vitale mål er oppgitt til 17,95 millimeters tykkelse og en vekt på 1,5 kilogram.

Innvendig vil den kunne utstyres med enten sjette eller syvende generasjon Intel Core-prosessorer. På utsiden er den blant annet utstyrt med USB 3.1 Type-C og fingeravtrykksleser. Sistnevnte kan brukes sammen med Windows Hello og skal sørge for at innloggingen tar mindre enn ett sekund.

Batteridriftstiden vil nok variere litt med hva den er utstyrt med, men ifølge Acer skal du kunne klemme opp til 12 timer ut av den.

For den på budsjett

Acer Swift 1.
Acer

Nederst på rangstigen finner vi Swift 1, som også er en 14-tommer. Her får du en relativt enkel bærbar PC i sort utførelse med metallplate i lokket, HD-oppløsning, Intel Pentium- eller Celeron-prosessor, 4 GB minne og opp til 128 GB eMMC-lagring.

Denne budsjettmodellen har en vekt på 1,6 kilogram og skal være 17,9 millimeter tykk. Batteridriftstiden er det ikke så mye å si på – opp til tolv timer holder en hel skoledag og vel så det.

Alle Swift-modellene skal komme i salg i løpet av de nærmeste månedene.

  • Acer Swift 7: Tilgjengelig fra oktober, startpris på 1199 euro eller 10 990 NOK
  • Acer Swift 5: Tilgjengelig fra november, startpris på 749 euro eller 6990 NOK
  • Acer Swift 3: Tilgjengelig fra oktober, startpris på 499 euro
  • Acer Swift 1: Tilgjengelig fra oktober, startpris på 349 euro

Få med deg Acers utrolige Predator 21 X:
Verdens første gaming-bærbare med kurvet skjerm >>>

(Kilde: Pressemelding)

Se alle sakene fra IFA 2016 på vår samleside »

Les også
Slik er splitter nye Samsung Gear S3
Les også
Acers nye skjermer lar deg sikte i spill med øynene
Les også
Slik ser verdens første gaming-bærbare med kurvet skjerm ut
Les også
Intel har sluppet Kaby Lake
Les også
Først kom Surface, så kom Surface Book. Snart vil Microsoft slippe enda et fysisk produkt, hevder rykter
Les også
«Switch Alpha 12» skal være verdens første i sitt slag
annonse

Les også