Tek.no

Nyhet

Neste år har du nesten ikke noe valg: Microsoft nærmest tvinger deg til å laste laste ned Windows 10

Microsoft/Tek.no
2 Nov 2015 11:01

Etter at Windows 10 ble tilgjengelig i sommer lot ikke nedlastingene vente på seg, og etter en knapp måned var OS-et installert på 75 millioner datamaskiner. Microsoft ønsker imidlertid å presse enda hardere på, og på bloggen sin melder selskapet nå at oppdateringen skal bli enda enklere.

Nærmere bestemt skal Microsoft gå over til å kategorisere Windows 10-oppdateringen som en «anbefalt» oppdatering fra og med tidlig på nyåret.

Kommer med de automatiske oppdateringene

Det betyr i praksis at operativsystemet vil bli lastet ned automatisk, vel å merke dersom du har aktivert «automatiske oppdateringer»-funksjonen i Windows.

Denne funksjonen er aktivert som standard i alle Windows-versjoner, og brukes til å installere alle typer viktige oppdateringer automatisk, inkludert sikkerhets-oppdateringer, etter hvert som de blir tilgjengelige. Microsoft fraråder sterkt å deaktivere denne.

Selv om installasjonsprosessen vil starte av seg selv, presiserer Microsoft likevel at brukeren vil få muligheten til å avslå oppgraderingen via en melding, og selv om du velger å oppdatere vil du ha 31 dager på deg til å rulle tilbake til den gamle Windows-versjonen dersom du ikke skulle være fornøyd med Windows 10.

Skal også legges til Windows Update

Dette skal altså skje neste år, og på kortere sikt opplyser Microsoft om at de snart kommer til å legge ut Windows 10 som en «valgfri» oppdatering i Windows 7 og 8.1 via Windows Update, noe som også skal gjøre operativsystemet mer tilgjengelig for folk flest.

Dersom du fremdeles sitter på Windows 7 eller 8.1 har du sikkert opplevd å få opp varslinger om Windows 10 i tide og utide, og i blogginnlegget kan Microsoft også opplyse om at de jobber med å gjøre varslingene både tydeligere og «gøyere», som man kanskje kan tolke som mindre plagsomme.

Se hele blogginnlegget for mer informasjon om Microsofts nye praksis rundt Windows 10-oppateringene.

Er du ennå litt grønn når det gjelder Windows 10? Her er vår guide til noen av de beste funksjonene i operativsystemet »

(Via The Independent)

Les også
Microsoft fjernet aldri det kontroversielle programmet «DiagTrack», de bare byttet navn
Les også
Neste uke får du ny Windows
Les også
Nå kan du lage Windows 10-apper på bare minutter - helt uten programmering
Les også
Xbox One skal få Windows 10 om to uker
Les også
Windows 10 Mobile rulles ut til eksisterende mobiler i desember
Les også
Windows 10 leter etter pirat-spill på PC-en din
Les også
Disse Windows 10-tipsene bør alle prøve
Les også
Microsoft fikser feil som fikk Windows 10 til å gå i loop
Les også
Misfornøyd med Windows 10? Denne knappen kan redde PC-en din
annonse