Tek.no

Nyhet

– En glipp, sier Telenor

Påstanden «Norges raskeste nett» henger igjen på flere av Telenors nettsider.

Montasje: Tek.no/Skjermdump fra Telenor.no
5 Aug 2016 18:00
annonse

Før sommeren sendte Forbrukerombudet et brev til Telenor med klar beskjed om å stanse eller endre måten selskapet markedsførte seg på.

Telenor benyttet seg blant annet av Tek.nos dekningstest som grunnlag for å markedsføre seg med påstander om å ha Norges raskeste nett, til tross for at det var Telia som kom best ut av testen.

Slik kan ikke Telenor fortsette å markedsføre seg. Skjermdump fra Telenor sine nettsider.

Mer

En av våre lesere bemerker at Telenor på sine nettsider fremdeles benytter seg av påstanden «Norges raskeste nett», dog uten noen dokumentasjon eller henvisning til noe som kan bekrefte at denne påstanden er korrekt.

Fagdirektør i Forbrukerombudet, Jo Gjedrem, sier til Tek.no at Telenor i sitt svarbrev sa at de var uenig i Forbrukerombudets konklusjon, men at selskapet likevel ville innrette seg etter denne.

annonse

Hvis Telenor påstår at de har Norges raskeste nett, må de dokumentere dette på en skikkelig måte. Uten å kunne føre bevis for en slik påstand, er den i tilfelle villedende og et brudd på markedsføringsloven, forklarer Gjedrem.

Tormod Sandstø - Informasjonssjef Telenor.

Pressefoto: Telenor

Skyldes en glipp

Informasjonssjef i Telenor, Tormod Sandstø, sier til Tek.no at Telenor vil etterkomme Forbrukerombudets avgjørelse, og at der vår leser hadde funnet «Norges raskeste nett» på Telenors hjemmesider skyldes en glipp, og at det vil bli fjernet.

Vi mener fortsatt at vi har belegg for å si at vi har Norges raskeste nett etter resultatene fra testen, men vi kommer til å følge Forbrukerombudets avgjørelse, sier Sandstø.


Les mer om vår mening om saken: – Norges raskeste nett betyr ikke automatisk at det er det beste

annonse

Les også