Til hovedinnhold

Sonos har akkurat blitt bittelitt bedre for iPhone-brukere

Stor programvareoppdatering gjør appen lettere å bruke.

Sonos

Selskapet Sonos er kjent for sine trådløse multiromssystemer, som lar deg strømme musikk fra både Internett-tjenester og din egen musikksamling til høyttalere i flere ulike rom over et dedikert nettverk. Nå blir høyttalerne bedre å bruke.

I en fersk pressemelding har Sonos nemlig kunngjort en større programvareoppdatering som bringer med seg et knippe forbedringer i brukeropplevelsen.

Styring fra låseskjermen

Blant nyhetene i den ferske oppdateringen er en ny «quick control»-funksjon, som innebærer at du kan styre Sonos-høyttalerne direkte fra låseskjermen på iPhone eller iPad. Funksjonen gjør det mulig å både se informasjon om låtene, justere volum, sette på pause og hoppe frem og tilbake uten å måtte låse opp enheten først.

Sonos' høyttalere har fått en stor programvareoppdatering.
Sonos

Dersom du har en iPhone 6s eller iPhone 6s Plus betyr den nye oppdateringen ellers at du nå kan utnytte den trykksensitive 3D Touch-teknologien med høyttalerne. Nærmere bestemt kan du bruke 3D Touch til å navigere i Sonos-appen på mobilen, noe selskapet mener gjør prosessen mye kjappere.

Kan nå brukes med flere apper

Ikke minst har Sonos-appen nå fått støtte for iOS-funksjonene Split View og Slide Over. Split View fungerer ved å dele skjermen i to med en skillelinje, slik at du kan bruke Sonos-appen samtidig med andre apper. Slide Over innebærer at du kan du trekke apper inn fra siden og skyve dem bort igjen når du har brukt dem.

Sonos' Trueplay-funksjon, som ble introdusert i november i fjor, har også blitt forbedret i form av å ha fått en enklere kalibreringsprosess. Trueplay er løsning som skal fikse problemet med at lyden fra høyttalerne høres forskjellig ut fra rom til rom, avhengig av plasseringen av høyttalerne og de akustiske egenskapene i rommene.

Du kan lese mer om Trueplay i vår test av teknologien.

Det blir stadig mer konkurranse på smarthøyttaler-markedet: Nå skal Apple trolig kaste seg inn »

(Kilde: Pressemelding)

annonse