Til hovedinnhold

Ny modell og kraftig prisreduksjon på GoPro Session

GoPro Hero+ blir en forbedret utgave av deres billigste modell

GoPro/Shutterstock

GoPro ser ut til å ville fylle alle hull i actionkameramarkedet, og lanserte i dag GoPro Hero+, en modell som legger seg sånn midt på treet med tanke på pris og funksjonalitet.

Med en veiledende pris på 2000 kroner havner kameraet midt mellom selskapets til nå billigste modeller, Hero og GoPro Hero+ LCD, som koster henholdsvis 1000 og 3000 kroner.

Som GoPro Hero+ LCD, uten LCD

Sett forfra er Hero+ klin likt Hero+ LCD. Faktisk så likt at vi misstenker at de bruker samme bilde. Foto: GoPro

GoPro har blitt et så sterkt merkenavn at selskapet har ikke hatt det store behovet for å være veldig kreative når det gjelder å navngi kameramodellene sine. Det pleier som regel å være en kombinasjon av GoPro, et tall, Hero, en farge (svart eller sølv), og gjerne ett pluss på slutten. Det mest kreative de har gjort på navnefronten var vel da de fjernet både farge og tall fra selskapets billigste modell, Hero.

Her er det hverken plass til å montere ekstern skjerm eller bytte batteri. Da må du ha en av de dyrere Hero4-modellene. Foto: GoPro

Poenget er at navnet på det nye kameraet, GoPro Hero+, forteller mer enn hva man skulle tro. For der navnet er det samme som GoPro Hero+ LCD, bare uten LCD, er kameraet også som GoPro Hero+ LCD, bare uten LCD. Eller for å si det i klartekst:

Spesifikasjonene på det nye kameraet er klin like de vi finner hos den 1000 kroner dyrere LCD-utgaven, bare at det nye kameraet kommer uten innebygget skjerm.

Middels videokvalitet

Med en bitrate på opp til 25 Mb/s regner vi med at videokvaliteten blir sånn nogenlunde lik som på GoPro Hero4 Session, selskapets stilige, kubeformede actionkamera. Sammenlignet med toppmodellen, GoPro Hero4 Black, bar videoen fra Session tydelig preg av å være mer komprimert, men var likevel helt grei til hobby og hjemmebruk. Og uansett mye bedre enn de 15 Mb/s vi får fra den billigste modellen.

Her kan du se sammenligningsbilder fra vår test av GoPro Hero4 Session »

Sammelignet med den billigere Hero får vi med GoPro Hero+, muligheten til å gjøre opptak i full HD med en frekvens på 60 bilder i sekundet (fps), der Hero har 30 fps som topp. Oppløsningen på stillbilder er åtte megapiksler i stedet for fem, og bitraten på video er på opp til 25 Mb/s. Vi får også litt flere innstillingsmuligheter for time-laps-opptak, og kanskje viktigs av alt: Wi-Fi-tilkobling. Det siste gjør det mulig å styre kameraet via en smarttelefon eller GoPros egen fjernkontroll, noe som ikke er mulig med den billigste modellen.

Session blir billigere

Kompakte GoPro Hero4 Session (Foto: Kristoffer Møllevik)

Samtidig som de lanserer Hero+ setter GoPro også ned den veiledende utsalgsprisen på GoPro Hero4 Session. Prisen var ett av våre største ankepunkter da vi testet kameraet tidligere i år, og når den nå blir satt ned med tusen kroner, til kroner 2999, blir den straks litt lettere å svelge.

Med sitt svært kompakte, kubeformete design er GoPro Hero4 Session et svært kult kamera. Betjeningen er etter vår smak ett lite hakk for enkel, men hvis du stort sett skal gjøre videoopptak uten at du har behov for å gjøre noe særlig endringer under veis, er ikke Session så dum. Bildekvaliteten er som sagt ikke på høyde med proffmodellene Hero4 Black og - Silver, men når prisen nå settes ned blir det nok straks et mer aktuelt valg for mange.

Du kan lese mer om GoPro Hero4 Session i vår test: Nå har GoPro fjernet all dødvekt »

(Kilder: Pressemelding)

annonse