Til hovedinnhold

Razers nye webkamera skal være verdens mest avanserte

Bruker Intel RealSense-teknologi.

Razer

Den kjente utstyrsprodusenten Razer har allerede gjort seg bemerket på CES-messen med avdukingen av en skikkelig sprek Ultrabook, men selskapet har også et annet ess i ermet. I en pressemelding har selskapet kunngjort et nytt webkamera, som heller ikke er noen sinke.

Det nye webkameraet heter «Stargazer» og gis den djerve karakteristikken «verdens mest avanserte webkamera» av produsenten selv. Det retter seg i stor grad mot dem som strømmer spilløkter på nettet, en aktivitet som jo blir stadig mer populær.

Baserer seg på Intel RealSense

Webkameraet benytter seg av Intels avanserte RealSense SR300-kamera, som gir produktet et knippe interessante egenskaper. Først og fremst takler det videoopptak med 60 bilder per sekund i 720p-oppløsning.

Razer Stargazer.
Razer

Dette skulle altså legge til rette for silkemyk direkteoverføring av video. Skal du opp i 1080p-oppløsning må du derimot nøye deg med 30 bilder per sekund.

Takket være RealSense-teknologien kommer kameraet ellers med en fiffig funksjon som Razer kaller «Dynamic Background Removal». Dette innebærer at man enkelt kan bytte ut eller fjerne bakgrunnen i bildet gjennom at kameraet automatisk identifiserer og separerer forgrunnen og bakgrunnen.

3D-skanning og ansiktsgjenkjenning

Dermed trenger du altså ikke å knote med greenscreen-innretninger. RealSense-teknologien gjør at webkameraet også kan brukes til 3D-skanning rett ut av boksen, noe som for eksempel kan brukes til å lage digitale, tredimensjonale bilder av objekter.

Gjenkjenning av ansikter og håndbevegelser med høy presisjon støttes også av Razers nye webkamera. Ifølge selskapet kan kameraet registrere opptil 78 punkter i ansiktet, i tillegg til at det kan spore opptil 22 punkter på hver hånd.

Stargazer byr også på støykansellerende mikrofon, som skal renske bort bakgrunnsstøy og gi ekstra ren og fin lyd. Webkameraet vil bli lansert i løpet av andre kvartal i år, og prisen skal ligge på 240 euro, cirka 2300 kroner. Mer informasjon kan du finne på Razers produktside.

Sjekk Razers heftige nye Ultrabook: Den har blant annet 4K-skjerm og mulighet for eksternt skjermkort »

(Kilde: Pressemelding)

Her finner du alle nyhetene fra CES 2016 »

annonse